Ο γαλλικός οίκος μόδας Chanel πρωτοτύπησε στέλνοντας την Τρίτη (25/1) ένα άλογο να κάνει πασαρέλα στην επίδειξή του Υψηλής Ραπτικής στο Παρίσι. Το ζώο ίππευε η Σαρλότ Κασιράγκι, ανιψιά του πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό και δεινή αναβάτρια σε ιππικούς αγώνες με εμπόδια, η οποία είναι επίσης πρέσβειρα της Chanel.

Η εγγονή της Γκρέις Κέλι έκανε την πρωτότυπη είσοδο στην Εβδομάδα Μόδας της γαλλικής πρωτεύουσας. Η συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022 άνοιξε με την 35χρονη αναβάτρια. Φορώντας ένα σακάκι Chanel σε μαύρο τουίντ, η Κασιράγκι εμφανίστηκε στην αρχή του σόου να ιππεύει το άλογο κάνοντας αρκετές βόλτες γύρω από την πασαρέλα, η οποία είχε σχεδιαστεί για να μοιάζει με πίστα προπόνησης για άλογα.

Τα υπόλοιπα μοντέλα, αυτήν τη φορά πεζή, βγήκαν στην πασαρέλα μετά.

Η επίδειξη στο Γραν Παλέ Εφεμέρ, έναν εκθεσιακό χώρο στο Παρίσι, είχε την υπογραφή της Βιρζινί Βιάρ που ανέλαβε καθήκοντα καλλιτεχνικής διευθύντριας στη Chanel, μετά τον θάνατο του Καρλ Λάγκερφελντ.

Η Σαρλότ Κασιράγκι είναι η πρέσβειρά του οίκου και ανέλαβε τα νέα της καθήκοντα με την καμπάνια για τη συλλογή ready-to-wear Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022, όπως την εμπνεύστηκε η Βιρζινί Βιάρ, επί χρόνια δεξί χέρι του Καρλ Λάγκερφελντ.

Η global editorial director και chief content officer της αμερικανικής Vogue Άννα Γουίντουρ, ο ράπερ Φαρέλ Γουίλιαμς και η ηθοποιός Μάργκοτ Ρόμπι ήταν μεταξύ των καλεσμένων στην επίδειξη στο Grand Palais Éphémère, και δήλωσαν ενθουσιασμένοι με όσα παρακολούθησαν.