Ο Έλτον Τζον είναι ένα από τα πιο διάσημα ονόματα στη σύγχρονη μουσική ιστορία, με τη μοναδική του εμφάνιση, τη χαρακτηριστική φωνή και τις εύκολα αναγνωρίσιμες μελωδίες του, να καθιστούν δύσκολο το γεγονός να βρεις πολλούς ανθρώπους που δεν έχουν ακούσει ποτέ το όνομα του Βρετανού τραγουδιστή και συνθέτη που είναι συχνά γνωστός ως «The Rocketman», χάρη στην ομότιτλη μελωδία -και ταινία- του.

Έλτον Τζον

Πώς ο Έλτον Τζον επέλεξε το καλλιτεχνικό του όνομα

Στην πραγματικότητα, η βιογραφική ταινία του Έλτον Τζον που κυκλοφόρησε το 2019 ονομαζόταν «Rocketman» επειδή η λέξη ταυτίζεται τόσο εύκολα με τον Τζον. Ωστόσο, πριν ο Τζον γίνει γνωστός ως «The Rocketman» και ακόμη και πριν γίνει γνωστός ως Έλτον Τζον, τον αποκαλούσαν με ένα εντελώς διαφορετικό όνομα, καθώς το Έλτον Τζον δεν είναι το όνομα γέννησης του τραγουδιστή.

Ο Έλτον Τζον, λοιπόν, γεννήθηκε ως Ρέτζιναλντ Κένεθ Ντουάιτ στις 25 Μαρτίου του 1947 και άφησε το σχολείο στα 17 του για να ακολουθήσει τη μουσική καριέρα που ονειρευόταν, αναφέρει το thelist.com. Τελικά, όταν άρχισε να σημειώνει επιτυχία αποφάσισε να αλλάξει το όνομά του, αλλά ακόμη και η ταινία που εξιστορούσε τη ζωή του δεν παρουσίασε σωστά την ιστορία πίσω από την αλλαγή του ονόματός του, αναφέρει το thelist.com.

Έλτον Τζον

Καθώς η ζωή του Έλτον Τζον διαδραματιζόταν στην ταινία με τον Τάρον Έγκερτον στον ομώνυμο ρόλο -το αρχικό πλάνο ήταν να τον ενσαρκώσει ο Τομ Χάρντι-, η ταινία «Rocketman» εξήγησε στο κοινό ότι ο Ρέτζιναλντ Κένεθ Ντουάιτ άλλαξε το όνομά του σε Έλτον Τζον χάρη στον Τζον Λένον, από τους διάσημους Beatles. Ωστόσο, ο Λένον δεν είχε καμία σχέση με το πώς προέκυψε το όνομα Έλτον Τζον, καθώς ένας άλλος τραγουδιστής ονόματι Τζον το έκανε, σύμφωνα με όσα αναφέρει το thelist.com.

Έλτον Τζον: Πριν τη σόλο καριέρα αποτελούσε μέλος συγκροτήματος

Ο Ρέτζιναλντ Κένεθ Ντουάιτ ήταν μέλος του συγκροτήματος «Bluesology» και αποφάσισε ότι ήθελε να ακολουθήσει μια σόλο καριέρα, γι’ αυτό και άλλαξε όνομα, σύμφωνα με μια συνέντευξη που έκανε το 1991 με τον Ρόουαν Άτκινσον, εξηγώντας ότι επέλεξε το όνομα Έλτον από έναν παίκτη σαξόφωνου στη μπάντα. Ο τραγουδιστής εξήγησε, επίσης, την αλλαγή του ονόματός του σε μια συνέντευξη το 1990 όταν κυκλοφόρησε το σετ CD του με τίτλο «To Be Continued».

Έλτον Τζον

«Ήμουν στο Bluesology, και επιστρέφαμε από μια συναυλία του Long John Baldry και πήραμε ένα λεωφορείο από το αεροδρόμιο του Λονδίνου για το Λονδίνο όταν κάποιος είπε “Τα καταφέραμε τώρα, οπότε πώς θα ονομαστείς;” είπε ο Τζον. «Ο σαξοφωνίστας στο συγκρότημα λεγόταν Έλτον Ντιν, ένας πολύ καλός σαξοφωνίστας της τζαζ, και ο μόνος άλλος Έλτον που μπορούσα να σκεφτώ ήταν ο Έλτον Χέις, ο οποίος ηχογράφησε το τραγούδι “The Owl and the Pussycat”. Πήρα λοιπόν το “Έλτον” από τον Έλτον Ντιν και το “Τζον” από τον Long John Baldry. Ήθελα να διαλέξω ένα όνομα που κανείς δεν είχε και ήταν τόσο μικρό και εύκολο».