Αδιαμφισβήτητα πρόκειται για έναν από τους εμβληματικούς καλλιτέχνες της Βρετανίας. Ο Έλτον Τζον, που έχει χριστεί ως ιππότης το 1998 από τη Βασίλισσα Ελισάβετ Β’, τελικά είναι τόσο εκκεντρικός όσο εκκεντρική φαίνεται και η εικόνα του, καθώς όταν περιοδεύει και μένει σε ξενοδοχεία, οι απαιτήσεις που έχει είναι, σχεδόν, παράλογες!

Αν σκεφτεί κανείς ότι σε μια δικαστική υπόθεση το 2000, αναφέρει ο Independent, προέκυψε ότι ο Τζον είχε ξοδέψει περίπου 40 εκατομμύρια λίρες (πάνω από 53 εκατομμύρια δολάρια) σε μια περίοδο από τον Ιανουάριο του 1996 έως τον Σεπτέμβριο του 1997, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι όταν ταξιδεύει και βρίσκεται μακριά από το σπίτι του γίνεται πολύ απαιτητικός.

Έλτον Τζον

Έλτον Τζον: Η παράλογη απαίτησή του όταν μένει σε ξενοδοχεία

Ένα από τα πιο εμβληματικά στοιχεία του Έλτον Τζον αναφορικά με το προσωπικό του στυλ, είναι τα γυαλιά -διαφορετικά- που φοράει σε κάθε του εμφάνιση. Ο λόγος, λοιπόν, που κατά την διάρκεια της διαμονής του σε ξενοδοχεία μπορεί να γίνει πολύ απαιτητικός.

Κατά την διάρκεια της περιοδείας του στη Βραζιλία το 2013, αναφέρει το grunge.com, ο Τζον επέμεινε να του δοθεί ένα ξεχωριστό δωμάτιο για την πλούσια συλλογή του από ζευγάρια γυαλιών. Έχει παραδεχτεί και ο ίδιος, άλλωστε, ότι διαθέτει περισσότερα από 250.000 από αυτά. Και ενώ μπορεί να μην παίρνει παντού κάθε ζευγάρι γυαλιών που διαθέτει στη συλλογή του, όταν τα παίρνει μαζί του θέλει να τα φροντίζει με τις καλύτερες προϋποθέσεις!

Έλτον Τζον

Σε δημοσίευμα της HuffPost, αναφέρεται πιο συγκεκριμένα ότι το Τζον θέλει το δωμάτιο των γυαλιών του να διατηρείται σε πολύ συγκεκριμένες θερμοκρασίες: 19 βαθμούς Κελσίου το καλοκαίρι και 15 βαθμούς Κελσίου τον υπόλοιπο χρόνο. Κι αυτό γιατί τα γυαλιά του αποτελούν στην ουσία ένα ουσιαστικό μέρος της εικόνας του, και πρέπει να αντιμετωπίζονται με μεγάλη προσοχή.

Έλτον Τζον

Σε άλλο του ταξίδι, αναφέρει το grunge.com, απαίτηση του εμβληματικού καλλιτέχνη ήταν το τραπέζι όπου θα δειπνούσε με την ομάδα του να έχει μήκος περίπου δύο μέτρα, να είναι στρωμένο με λευκά λινά τραπεζομάντηλα και να είναι στολισμένο με λουλούδια. Εκτός από «χρυσάνθεμα που είναι πολύ φρικτά», δήλωσε ο ίδιος ο σταρ, «γαρίφαλα που δεν φαίνονται καλά σε ένα βάζο και κρίνα που δεν μυρίζουν πολύ ωραία».