Αδιαμφισβήτητα πρόκειται για έναν από τους πιο επιτυχημένους και διεθνώς αναγνωρισμένους Βρετανούς ηθοποιούς. Ο Χιου Γκραντ, ωστόσο, εκτός από το υποκριτικό του ταλέντο έχει να υπερηφανεύεται και για τις συγγενικές του σχέσεις τόσο με τη βρετανική, βασιλική οικογένεια, όσο και και με κάποιους δημοφιλείς προέδρους και υπουργούς των ΗΠΑ.

Ο βραβευμένος με Χρυσή Σφαίρα ηθοποιός για την ταινία «Τέσσερις Γάμοι και μία Κηδεία» μεγάλωσε σε μια μεσαία γειτονιά με τον πατέρα του, λοχαγό, και τη μητέρα του, που ήταν δασκάλα. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης με υποτροφία, όπου έγινε μέλος της Δραματικής Εταιρείας του και πρωταγωνίστησε στην παραγωγή τους «Δωδέκατη Νύχτα». Το 1982 έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο στην ταινία «Προνομιούχοι». Ακολούθησε μια σειρά από διάφορες συμμετοχές σε ταινίες, αλλά ήταν η ρομαντική κομεντί «Τέσσερις Γάμοι και μία Κηδεία» του 1994 που τον έκανε διεθνή σταρ.

Χιου Γκραντ

«Μου άρεσε πολύ να είμαι διάσημος τους πρώτους έξι μήνες», αποκάλυψε ο ίδιος σε συνέντευξή του στο Hello. «Την ονομάζω περίοδο του μέλιτος της διασημότητας». Ακολούθησαν αρκετές ρομαντικές κομεντί στις οποίες πρωταγωνίστησε, ενώ τα τελευταία χρόνια οι ρόλοι του έχουν γίνει πιο κακοί, με πιο πρόσφατο όλων εκείνον του ψυχοπαθή στο «The Undoing», αναφέρει το grunge.com.

Αλλά η ιστορική καριέρα του είναι μόνο ένα από τα πράγματα που έχουν ενδιαφέρον για τον Χιου Γκραντ. Το άλλο είναι το γενεαλογικό του δέντρο, με δεσμούς ακόμη και με τη βρετανική βασιλική οικογένεια, αλλά και δημοφιλείς προέδρους των ΗΠΑ.

Βασίλισσα Ελισάβετ

Χιου Γκραντ: Η συγγενική του σχέση με τη βρετανική βασιλική οικογένεια

Σύμφωνα με το grunge.com, λοιπόν, ο Γκραντ είναι ένατος ξάδερφος της βασίλισσας Ελισάβετ, ενώ οι σχέσεις του με τη βασιλεία φτάνουν μέχρι και τον βασιλιά Ερρίκο Ζ’ της Αγγλίας και τον βασιλιά Ιάκωβο Δ’ της Σκωτίας. Και οι δύο ήταν ισχυροί ηγέτες. Ο βασιλιάς Ερρίκος κυβέρνησε τη χώρα για 24 χρόνια και τελείωσε τον Πόλεμο των Ρόδων, ενώ ξεκίνησε τη δυναστεία των Τυδώρ, σύμφωνα με την Britannica. Ο βασιλιάς Ιάκωβος, από την άλλη, ήταν ένας δημοφιλής ηγεμόνας που βοήθησε στην ενοποίηση της Σκωτίας και βελτίωσε την οικονομική της κατάσταση.

Ίσως να φταίει, μάλιστα, η συγγενική του σχέση με τη βασιλεία της Βρετανίας, όταν ο Γκραντ είχε πολλά να πει για τη μοναρχία την περίοδο που ο πρίγκιπας Χάρι παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του το 2020 προτού μετακομίσει στην Αμερική. «Είμαι μάλλον με το μέρος του Χάρι, πρέπει να πω», δήλωσε στο Radio Andy του Sirius XM, αναφέρει το grunge.com. «Τα ταμπλόιντ δολοφόνησαν ουσιαστικά τη μητέρα του Πριγκίπισσα Νταϊάνα. Τώρα κάνουν κομμάτια τη γυναίκα του… Νομίζω ότι, ως άντρας, είναι δουλειά του Χάρι να προστατεύει την οικογένειά του, και σε αυτό είμαι μαζί του» συμπλήρωσε.

Πρίγκιπας Χάρι- Μέγκαν Μαρκλ

Χιου Γκραντ: Η μακρινή συγγένεια με προέδρους των ΗΠΑ

Αλλά η βρετανική βασιλική οικογένεια δεν είναι η μόνη έκπληξη στη γραμμή αίματος του Χιου Γκραντ. Ο Γκραντ είναι, επίσης, μακρινός συγγενής με μερικούς από τους μεγαλύτερους πολιτικούς παίκτες στην ιστορία των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Show Biz Cheatsheet, όπως ο Πρόεδρος Τζορτζ Ουάσιγκτον, ο Υπουργός Οικονομικών Αλεξάντερ Χάμιλτον και ο Πρόεδρος Τόμας Τζέφερσον.

Ίσως το να παίξει τον πρωθυπουργό στο «Love Actually» δεν ήταν, τελικά, και τόσο δύσκολο για τον Χιου Γκραντ μετά από τις παραπάνω αποκαλύψεις!