Η διάσημη ηθοποιός Emma Watson έγινε παγκόσμια γνωστή μέσα από τις ταινίες του Harry Potter, όπου και είχε το ρόλο της φίλης του μικρού μάγου, της Ερμιόνης.

Όπως φαίνεται η Emma δεν άφησε τις σπουδές της για τον κινηματογράφο και αφού τα δυο πρώτα χρόνια του πανεπιστημίου σπουδάζοντας ιστορία, τα ακολούθησε στο πανεπιστήμιο του Rhode Island, μεταπήδησε στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στο Worcester College και επέστρεψε στο πανεπιστήμιο από όπου ξεκίνησε για να παρακολουθήσει τα μαθήματα του τελευταίου έτους.

Την Κυριακή η ίδια δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter την φωτογραφία της από τη μέρα της αποφοίτησης, όταν και πήρε το πτυχίο της στην Αγγλική φιλολογία.

Η Watson πέρασε στο πανεπιστήμιο το 2009 και διέκοψε τις σπουδές της μόνο κατά το 2011, όταν και έπρεπε να ολοκληρώσει τα γυρίσματα για το Harry Potter, αλλά επέστρεψε στα μαθήματά της και κατάφερε να φέρει σε πέρας αυτό που είχε βάλει σαν στόχο ζωής.

«Πολλές φορές έφτασα στο σημείο να φοβηθώ πως θα καταρρεύσω ψυχολογικά από τις δυσκολίες του πανεπιστημίου και έβαζα τα κλάματα, αλλά πάντα έλεγα στον εαυτό μου πως είμαι φοιτήτρια και πρέπει να βάλω τα δυνατά μου για να τα καταφέρω να πάρω το πτυχίο μου. Τελικά τα κατάφερα» δήλωσε η ευτυχισμένη πτυχιούχος…