Οι δύο κορυφαίοι συγγραφείς-σκηνοθέτες, Μιχάλης Ρέππας και Θανάσης Παπαθανασίου μιλούν στην Real Life για όλες τις εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας και σχολιάζουν τα προγράμματα της τηλεόρασης. «Όλοι βλέπουν τηλεόραση. Ακόμα και αυτοί που δήθεν την περιφρονούν. Και εμείς, όπως όλοι, βλέπουμε τηλεόραση όποτε μπορούμε. Βασικά ειδησεογραφικές εκπομπές. Δεν έχουμε καιρό να παρακολουθούμε σίριαλ.

Για τη νέα τους ταινία «Στα γόνατα», το δίδυμο ανέφερε πως πρόκειται για ένα σενάριο που έχει να κάνει με την οικονομική κρίση. «Οι δύο κεντρικοί ήρωες είναι δύο αδέλφια που δεν μοιάζουν καθόλου μεταξύ τους και δοκιμάζονται ο καθένας με τον δικό του τρόπο από την οικονομική ύφεση» αποκάλυψαν οι Μιχάλης Ρέππας και Θανάσης Παπαθανασίου.

Οι δημιουργοί αναφέρθηκαν στο ρόλο του χιούμορ και την επιλογή της κωμωδίας στη δουλειά τους. «Δεν είναι η πρώτη φορά που το χιούμορ έχει στη ζωή και στην καριέρα μας τη μερίδα του λέοντος. Και τις «καλές» ημέρες πάλι το μεγάλο μέρος της παραγωγής μας ήταν κωμωδία. Έπειτα από τόσα χρόνια θα λέγαμε ότι το γέλιο του Έλληνα είναι το επάγγελμά μας» δηλώνουν.

Στο δίλημμα Σαμαράς ή Τσίπρας, το δίδυμο απαντά: «Κανένας δεν θα μας σώσει. Το θαυμαστό γάμο της Κανά δεν πρόκειται να επαναληφθεί. Δεν υπάρχει κανένας να κάνει το νερό μας κρασί. Μόνοι μας πρέπει να ιδρώσουμε, να σπείρουμε, να περιποιηθούμε το αμπέλι, να τρυγήσουμε, να αποστάξουμε το σταφύλι και να κάνουμε το κρασί της χρονιάς μας. Πάντα έτσι γίνεται. Με τον δύσκολο δρόμο Όσοι ευαγγελίζονται εύκολους δρόμους, ήταν, είναι και θα είναι πονηροί.