Όπως δήλωσε η Μαρία Μπακοδήμου, η πρώτη της συνάντηση με τον Φώτη Σεργουλόπουλο, έγινε το 1987 σε ένα σεμινάριο για σκηνοθεσία, όταν και οι δύο προσπαθούσαν να βρουν δουλειά ως ηθοποιοί.

«Μας πήρε ένα-δυο χρόνια για να δέσουμε. Στην αρχή μιλούσαμε στο τηλέφωνο, είχαμε μια παράλληλη ζωή. Σιγά σιγά γίναμε σχεδόν απαραίτητοι ο ένας στον άλλο, γιατί είχαμε και οι δύο αγοραφοβία» λέει η δημοφιλής παρουσιάστρια, συνεχίζοντας τις αποκαλύψεις για το πότε και το πως γνωρίστηκε με τον αχώριστο τηλεοπτικό της σύντροφο, σε συνέντευξή της στο «people».

«Ένα πολύ γλυκό αγόρι, ευγενικό, με χιούμορ. Με τον Φώτη είχαμε από την αρχή έναν κοινό κώδικα. Η σχέση μας εξελίχθηκε σταδιακά» δήλωσε αναφερόμενη στην πρώτη εντύπωση που της έκανε ο άγνωστος για εκείνη άνδρας, που θα δενόταν τόσο πολύ μαζί του τα χρόνια που θα ακολουθούσαν.

Το 1998 ξεκίνησε και η τηλεοπτική τους συνεργασία όταν άρχισαν να παρουσιάζουν μαζί την εκπομπή που τους ανέδειξε και όπως ανέφερε, «δέχθηκα με χαρά την πρόταση του Φώτη και πήγα στον ΑΝΤ1 να κάνω το δοκιμαστικό».

«Είχα αρχίσει να κουράζομαι λίγο με τη διεύθυνση του περιοδικού, επειδή ήταν πολύ σκληρή και απαιτητική δουλειά» ανέφερε για το 1998, όταν και ξεκίνησε η συνεργασία της με τον Φώτη συμπαρουσιάζοντας το «Κάτσε καλά» παίρνοντας την θέση της Άννας Δρούζα.