Τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του για τη Χρυσή Αυγή αλλά και την αποχώρηση της Δέσποινας Βανδή από το σχήμα σχολίασε ο Νότης Σφακιανάκης, δίνοντας τις απαντήσεις του σε όσους τον αποκαλούν «χρυσαυγίτη» αλλά και σε εκείνους που έσπευσαν να καταδικάσουν την τοποθέτησή του.

«Δεν είμαι ούτε χρώμα, ούτε κόμμα, ούτε θρησκεία. Δεν είμαι χρυσαυγίτης. Δεν έχω ανάγκη τα κόμματα. Δεν είμαι, ούτε θα γίνω ποτέ. Δεν ανήκω σε κανένα κόμμα. Θα παραμείνω αυτό που είμαι. Ανένταχτος ανέκαθεν», είπε ο Νότης Σφακιανάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Ευθέως», απαντώντας σε όσους τον αποκαλούν «χρυσαυγίτη».

«Το ότι η Δέσποινα Βανδή συμπεριφέρθηκε έτσι αν με πείραξε; Το αφήνω στην κρίση σας. Εγώ δεν έπρεπε να είμαι εδώ σήμερα, αλλά με όλα αυτά που έγιναν χθες υποσχέθηκα να έρθω. Δεν ήθελα να είμαι εδώ. Όταν είχαμε μιλήσει, σου είχα πει πως αν κάνω συνέντευξη, μετά από κάποιο διάστημα, θα την κάναμε παρέα. Εφόσον, όμως, έδωσα τον λόγο μου. Εμένα ο λόγος μου είναι 12 συμβόλαιο υπογεγραμμένα. Αυτό. Όποιον αθετεί, λοιπόν, τη συμφωνία του διότι διαφωνεί με του άλλου τις ιδέες, το αφήνω στην κρίση σας», δήλωσε ο τραγουδιστής.

Ο ίδιος αποκάλυψε και το μήνυμα που έλαβε από τη Δέσποινα Βανδή με το οποίο η τραγουδίστρια τον ενημέρωσε ότι αποχωρεί από το σχήμα: «Έμενα ένα μήνυμα μου έστειλε και έτσι έληξε η συνεργασία. “Λυπούμαι πάρα πολύ, είμαι πάρα πολύ στεναχωρημένη, αλλά δεν μπορώ να συνυπάρξω σε ένα χώρο διότι συνέβησαν αυτά που συνέβησαν” ανέφερε το μήνυμα. Που δεν ξέρω και τι συνέβη».

Όσο για τα όσα είπε ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, συμπλήρωσε: «Συμφωνώ με το ότι ο καλλιτέχνης πρέπει να μιλά καλλιτεχνικά, κοινωνικά και όχι πολιτικά. Εγώ κοινωνικά μιλάω. Συμφωνώ απολύτως μαζί του. Εγώ είμαι ενωτικός πάντοτε. Το λέει και το όνομα μου: Νότις/ενώτις».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο τραγουδιστής μίλησε για τον Γιώργο Παπαδόπουλο, το έργο του και την Χούντα. «Οι χούντες πρέπει να έχουν άσχημο τέλος. Η εξαετής δικτατορία του Παπαδόπουλου δεν είχε κακό τέλος, είχε αίσιο τέλος. Αποχώρησε ο Παπαδόπουλος και μετά έγινε το Πολυτεχνείο», με το δημοσιογράφο να παρεμβαίνει: «Πριν το Πολυτεχνείο αποχώρησε» και τον Νότη Σφακιανάκη να συμπληρώνει: «Το κίνημα των Συνταγματαρχών είχε εθνική συνείδηση. Και το απέδειξε. Ζούσα, ήμουν παιδί, το οποίο αντιλαμβανόταν τι συμβαίνει τριγύρω του».

Τέλος, ο Νότης Σφακιανάκης είχε και μία αντιπαράθεση στον αέρα με τον παρουσιαστή της εκπομπής, Κωνσταντίνο Μπογδάνο και άφησε να εννοηθεί σχεδόν πως ο παρουσιαστής «εκβίασε» τον τραγουδιστή ώστε να εμφανιστεί στην εκπομπή.