Λίγο πριν την κινηματογραφική πρεμιέρα της ταινίας «Ακάλυπτος», όπου πρωταγωνιστεί, η Κατερίνα Λέχου μιλάει για τις ανασφάλειες, τις σχέσεις αλλά και το γάμο.

«Το πιο σημαντικό πράγμα σε μια σχέση είναι η συζήτηση. Ο ψυχίατρος μου κάποτε μου είχε πει ότι τα ζευγάρια που μιλούν μένουν μαζί. Η σιωπή απομακρύνει τους ανθρώπους», δηλώνει η ηθοποιός στο «Celebrity».

Η ίδια εξηγεί γιατί δεν έχει πάρει την απόφαση να παντρευτεί: «Για μένα ο γάμος είναι ένα μυστήριο και όχι μια υπογραφή σε χαρτί. Είναι το μυστήριο που προφανώς φοβήθηκα να εξιχνιάσω κάποια στιγμή. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει στο μέλλον».

Σχετικά με τις ανασφάλειες που και εκείνη έχει, λέει: «Έχω κάνει μεγάλες προσπάθειες για να μειώσω τις ανασφάλειές μου, οι οποίες όμως απέδωσαν καρπούς μετά τα σαράντα μου. Ήταν μια μακρά και επώδυνη διαδικασία. Την έχω κερδίσει την ασφάλειά μου».

Τέλος, αποκαλύπτει και τη σχέση της με το χρόνο. «Προσπαθώ να το αγκαλιάσω. Το έχω απομυθοποιήσει. Νεότερη υπήρχαν μέρες που ένιωθα χάλι με τον εαυτό μου. Και ήμουν λουλούδι…».