Για την περίοδο που έπασχε από νευρική ανορεξία αλλά και για το πώς θα αντιμετώπιζε σήμερα το ενδεχόμενο να γίνει μητέρα μίλησε η ηθοποιός Ζέτα Δούκα στο «Πρωϊνό ΑΝΤ1».

Η συζήτηση ξεκίνησε με την αποκάλυψη ότι η γνωστή ηθοποιός, πριν ασχοληθεί με την υποκριτική, ήταν επαγγελματίας χορεύτρια: «Το πάλαι ποτέ χόρευα, μέχρι τα 22 μου, που ήμουν επαγγελματικά μέσα στον χορό. Μετά σταμάτησα, τα γονατάκια μου δεν τα κατάφεραν να συνεχίσουν παραπάνω».

Στη συνέχεια, η συζήτηση έφτασε στην περίοδο που η Ζέτα Δούκα αντιμετώπισε τη νευρική ανορεξία:

«Η νευρική ανορεξία ήταν μέσα στην περίοδο που χόρευα. Ξεκίνησε από τα 15 μου, από τα 15 μέχρι τα 17 είχα ανορεξία και από τα 17 μέχρι τα 26 μου περίπου ήμουν βουλιμική. Συνεπώς κράτησε 10 με 11 χρόνια. Είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, οι τρείς αν βάλουμε και τη συναισθηματική υπερφαγία».

Επίσης, με αφορμή τον μονόλογο που ανεβάζει σε θεατρική σκηνή της Θεσσαλονίκης «Γράμμα σε ένα παιδί» βασισμένο στο μπεστ σέλερ της Οριάνα Φαλάτσι «Γράμμα σ’ ένα παιδί που δεν γεννήθηκε ποτέ» η ίδια τόνισε:

«Δεν έχω μείνει ποτέ έγκυος, δεν έχω χάσει κανένα παιδί», ενώ απάντησε σχετικά με το πώς θα αντιμετώπιζε η ίδια την απόκτηση ενός παιδιού σήμερα: «Κατ’ αρχάς θεωρώ ότι όλα τα παιδιά τα αγαπώ το ίδιο. Έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία στην ανιψιά μου. Είναι μια πολύ δύσκολη απόφαση το να κάνω ένα παιδί. Επειδή συνέχεια με ρωτούν, καλώς ή κακώς για το θέμα γάμος, οικογένεια, σχέση, χωρισμός -είναι στην επικαιρότητα, λες και δεν έχουμε κάτι άλλο να ασχοληθούμε- είναι μια πάρα πολύ σημαντική απόφαση το να κάνεις ένα παιδί. Εγώ είμαι και πολύ δειλή για να πάρω αυτήν την ευθύνη και πολύ φευγάτη, με την έννοια ότι πραγματικά δεν ξέρω τι μου ξημερώνει και τι θέλω να κάνω».