Ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ παρευρέθηκαν στην βρετανική πρεμιέρα της νέας ταινίας του Στίβεν Σπίλμπεργκ, με τίτλο «War Horse». Εκτός από τη βασιλική οικογένεια, τον σκηνοθέτη και τους ηθοποιούς του, στο κόκκινο χαλί της πλατείας Λέστερ περπάτησε και ο σταρ της ταινίας: ο Τζόι το άλογο.

Περίπου 600 στρατιωτικοί και απόστρατοι, καθώς και οι οικογένειές τους ήταν ανάμεσα στους παρευρισκόμενους, δίπλα στον σκηνοθέτη και τους ηθοποιούς του. Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ δήλωσε ότι ήταν τιμή του να έχει μέλη της βασιλικής οικογένειας στην πρεμιέρα της ταινίας του.

Τα βλέμματα όλων τράβηξε φυσικά ο ιππότης πρίγκιππας Γουίλλιαμ καθώς προσπαθούσε να διασφαλίσει ότι ούτε μία σταγόνα νερό δεν θα άγγιζε την «πριγκίπισσά» του και έτσι την «προστάτευε» συνεχώς με την ομπρέλα του.

Η 30χρονη σήμερα Κέιτ, άφησε όλους με ανοιχτό το σώμα με το εντυπωσιακό φόρεμά που αναδείκνυε το παραμυθένιο κορμί της. Η Κάθριν Μίντλετον επέλεξε να φορέσει ελάχιστα κοσμήματα για να δώσει έμφαση στο εκθαμβωτικό δαντελένιο φόρεμα.

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ μίλησε για τη χειρονομία του ζευγαριού να παρακολουθήσει την εκδήλωση, λέγοντας:

«Ο Δούκας και η Δούκισσσα του Κέιμπριτζ αντιπροσωπεύουν μια εντελώς νέα εποχή στη βρετανική βασιλεία που έχει κατενθουσιάσει τον κόσμο. Φυσικά είναι τιμή που ήρθαν και στην πρεμιέρα της νέας μου ταινίας».