Με τη συμμετοχή της στο «Twilight» η καριέρα της εκτοξεύτηκε, ενώ η σχέση της με τον Robert Pattinson την έκανε ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα του Χόλιγουντ.

Αν και η Kristen Stewart τις περισσότερες φορές επιλέγει casual εμφανίσεις, αυτή τη φορά φωτογραφήθηκε στο περιοδικό «W» δείχνοντας περισσότερο τη θηλυκή πλευρά της. 

Η ηθοποιός μίλησε μεταξύ άλλων για τη σκηνή γάμου του «Twilight», για την οποία έχει γίνει τόσος ντόρος: «Απίστευτο. Ήταν ο πρώτος γάμος μου. Ήταν απίστευτο και περίεργο. Η όλη εμπειρία με το νυφικό ήταν μεγάλη υπόθεση».

Για τα πρώτα βήματά της στον χώρο: «Έχω κάνει δυο διαφημιστικά, ένα για εταιρία αυτοκινήτων, αλλά δεν ήμουν σίγουρα ο τύπος του παιδιού που βγαίνουν σε διαφημιστικά ή στην τηλεόραση. Δεν ήμουν το τυπικό παιδί γι’ αυτό. Δεν ήμουν και τόσο χαριτωμένη».

Για τον χαρακτηρισμό του αγοροκόριτσου: «Έχω αδερφούς, οπότε αυτή η συμπεριφορά ήταν κάτι που μου πέρασε υποσυνείδητα, όταν ήμουν μικρή. Έλεγα στους άλλους “Μα, όχι, είμαι κορίτσι”. Ακόμη έρχομαι σε δύσκολη θέση, όταν το συζητώ».