Συνέδεσε το όνομά της με αυτό της αυτοκράτειρας Κλεοπάτρας της Αιγύπτου, η οποία «κολυμπούσε» στο χρήμα! Λίγες ημέρες μετά το θάνατο της Ελίζαμπεθ Τέιλορ φήμες θέλουν να έχει αφήσει πίσω της περιουσία… «φαραωνικών» διαστάσεων, που εκτιμάται ότι ξεπερνούν το ένα δισ. δολάρια.

Η βραβευθείσα με Όσκαρ ηθοποιός ήταν μία από τις 14 γυναίκες παγκοσμίως που κατάφεραν να γίνουν δισεκατομμυριούχες… από το τίποτα!

Η Τέιλορ έγινε πολύ διάσημη, εκτός από τους ρόλους της και τους γάμους της και για τα πανάκριβα κοσμήματα που είχε στην κατοχή της, τα οποία το 2002 είχαν εκτιμηθεί στα 150 εκατ. δολάρια.

Η αμοιβή της για την Κλεοπάτρα στο πλευρό του Ρίτσαρντ Μπάρτον ήταν 4 εκατ. δολάρια (σημερινά 47 εκατ. δολάρια), ενώ τα κέρδη της από τις πωλήσεις του διάσημου αρώματος «White Diamonds» έφτασαν συνολικά το ένα δισεκατομμύριο!

Η ίδια όμως ήταν και ιδιαίτερα φιλάνθρωπη και ευαισθητοποιημένη με το θέμα της μάστιγας του AIDS και είχε δωρίσει πάνω από 270 εκατ. δολάρια στο ίδρυμά της.

Σε λίγο καιρό ο οίκος δημοπρασιών Christie’s θα «βγάλει στο σφυρί» την αξίας 150 εκατ. δολαρίων συλλογή κοσμημάτων της, χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν τα κέρδη θα δοθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

Τα υπόλοιπα… θα τα μοιραστούν τα τέσσερα παιδιά της!