Γεννήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου 1932 στο Χάμστεντ του Λονδίνου και σε ηλικία 11 ήδη ξεχώριζε. Συμμετείχε στην ταινία «Σιωπηλός κατήγορος» και θεωρήθηκε παιδί-θαύμα… μέχρι που έφτασε να γίνει μία από τις μεγαλύτερες σταρ του αμερικανικού κινηματογράφου.

Η ταραγμένη προσωπική της ζωή (οκτώ γάμοι και άλλα τόσα διαζύγια) και η θυελλώδης σχέση της με τον Ρίτσαρντ Μπάρτον απασχόλησαν τα ΜΜΕ ίσως περισσότερο και από την καριέρα της. Προτάθηκε πέντε φορές για βραβείο Όσκαρ και το κέρδισε δύο, την πρώτη για τη συμμετοχή της στην ταινία «Ζήσαμε στην αμαρτία» του 1960 και τη δεύτερη για το «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ» του 1966.

Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ απέκτησε τέσσερα παιδιά και εννέα εγγόνια και έζησε στο Μπελ Αιρ, στο σπίτι που κάποτε ανήκε στον Φρανκ και στη Νάνσι Σινάτρα.

Το λαιμό της έχουν στολίσει τα ακριβότερα ίσως κοσμήματα του κόσμου, ένα εκ των οποίων είναι το διαμάντι Krupp.





Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ με το διάσημο διαμάντι Krupp
Το Μάιο του 1968 η Τέιλορ επιδεικνύει το 33.19 καρατίων διαμάντι Krupp, το οποίο της χάρισε ο Ρίτσαρντ Μπάρτον. Το είχε αγοράσει στην τιμή των 305.000 δολαρίων! Από τότε η Ελίζαμπεθ Τέιλορ δεν το έβγαλε σχεδόν ποτέ από το χέρι της!


Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ φοράει το διαμάντι Taylor-Burton
Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ με το 69.42 καρατίων διαμάντι Taylor-Burton, το πιο ακριβό κόσμημα του κόσμου! Το πανάκριβο περιδέραιο η διάσημη ηθοποιός το παρουσίασε στο κοινό για πρώτη φορά στις 16 Νοεμβρίου του 1969 στα γενέθλια της πριγκίπισας Grace του Μονακό.


Ο οίκος Cartier επιδεικνύει το διαμάντι Taylor-Burton στη βιτρίνα του
Τον Οκτώβριο του 1969 ο οίκος Cartier συμφωνεί να πουλήσει τον 69.42 καρατίων πολύτιμο λίθο στον Ρίτσαρντ Μπάρτον, υπό την προϋπόθεση ότι θα το τοποθετήσουν στη βιτρίνα τους πρώτοι στα καταστήματα της Νέας Υόρκης και του Σικάγο. Από τη βιτρίνα της Νέας Υόρκης πέρασαν 6.000 άτομα για να το θαυμάσουν!


Το διαμάντι Taylor-Burton

Το διαμάντι παρουσιάζεται για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 1969 σε μια δημοπρασία. Τότε η προσφορά του οίκου Cartier με 1, 05 εκατ. δολάρια ξεπερνά αυτήν του Ρίτσαρντ Μπάρτον αλλά στη συνέχεια ο αστέρας του Χόλιγουντ το αγοράζει πιο ακριβά από τον οίκο για να το χαρίσει στη σύζυγό του Ελίζαμπεθ Τέιλορ.


Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ στα βραβεία Όσκαρ του 1992
Στην 64η ετήσια απονομή βραβείων Όσκαρ με ένα ζευγάρι διαμαντένια σκουλαρίκια, όπου παρουσίασε το βραβείο σκηνοθεσίας που κέρδισε η ταινία «Η σιωπή των αμνών».


Το μαργαριταρένιο δαχτυλίδι της Τέιλορ
Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ στα 75α γενέθλιά της στο θέρετρο Ritz-Carlton της Νεβάδας στις 27 Φεβρουαρίου του 2007 με ένα μαργαριταρένιο δαχτυλίδι.


Η Τέιλορ αποκαλύπτει τη συλλογή κοσμημάτων της «House of Taylor»
Το Νοέμβριο του 2007 η Τέιλοτ φτάνει στη μπουτίκ Geary’s του Μπέβερλι Χιλς για την προώθηση της συλλογής κοσμημάτων της «House of Taylor».

Το ειδύλλιο με το Ρίτσαρντ Μπάρτον…