Η Χάιντι Κλουμ μπορεί να τα κάνει όλα. Σε μια νέα συνέντευξη στο Glamour Γερμανίας, με αφορμή τα 25 χρόνια του περιοδικού, το 52χρονο σούπερ μόντελ, τηλεοπτική σταρ, «βασίλισσα» του Χάλοουιν και μητέρα τεσσάρων παιδιών αποκάλυψε τον απλό τρόπο με τον οποίο καταφέρνει να ισορροπεί τη ζωή της.

«Έχω μια μορφή ΔΕΠΥ», είπε η Χάιντι Κλουμ στη συνέντευξη που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη 11 Μαρτίου, όταν ρωτήθηκε ποιο είναι κάτι που πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν για εκείνη.

Η ΔΕΠΥ, συντομογραφία του «διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας», είναι μια συνηθισμένη αναπτυξιακή διαταραχή κατά την οποία τα άτομα μπορεί να δυσκολεύονται να συγκεντρωθούν, να εμφανίζουν υπερκινητικότητα ακόμη και σε ακατάλληλες στιγμές και να ενεργούν παρορμητικά, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας.

«Βλέπω τη ΔΕΠΥ ως κάτι θετικό, γιατί μου επιτρέπει να κάνω περισσότερα πράγματα ταυτόχρονα. Είναι η υπερδύναμή μου», συνέχισε η Χάιντι Κλουμ.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, όπως αναφέρει το People, η σταρ του «Germany’s Next Top Model» εξήγησε πώς θεωρεί ότι η διαταραχή αυτή αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες δυνάμεις της. «Ίσως είναι ένστικτο ή απλώς η δική μου αντίληψη. Είμαι πολύ υπερκινητική λόγω της ΔΕΠΥ. Μπορώ να κάνω χίλια διαφορετικά πράγματα ταυτόχρονα. Δουλεύω σε πολλά πρότζεκτ παράλληλα και συνεχίζω να αναλαμβάνω ακόμη περισσότερα», είπε.

«Είμαι εργασιομανής, μανιακή με τον έλεγχο»

Το περασμένο καλοκαίρι, λίγο πριν επιστρέψει στην 21η σεζόν του «Project Runway», η Χάιντι Κλουμ μίλησε αποκλειστικά στο περιοδικό People για το πώς συνεχίζει να αξιοποιεί στο έπακρο τη ζωή της. «Είμαι εργασιομανής, μανιακή με τον έλεγχο», είπε στο People, αναφερόμενη στους πολλούς ρόλους που έχει αναλάβει. «Έχω επικεντρωθεί πολύ στις εκπομπές που κάνω και στο να βεβαιώνομαι ότι όλα όσα προκύπτουν από αυτές φαίνονται όμορφα. Αγαπώ αυτό που κάνω».

Και καθώς μεγαλώνει, δεν έχει καμία πρόθεση να σταματήσει ή να περιορίσει τον εαυτό της ώστε να ταιριάζει στις προσδοκίες για το πώς «πρέπει» να συμπεριφέρονται οι γυναίκες στα 50 τους. «Η μεγαλύτερη παρανόηση σχετικά με το να είσαι στα 50 είναι ότι σε θεωρούν ξεπερασμένη. Δεν είσαι ξεπερασμένη», είπε η Χάιντι Κλουμ. «Είμαστε πολύ παρούσες και ορατές για όλους. Μην κρύβεστε στα 50 σας. Η ομορφιά αλλάζει συνεχώς και εγώ είμαι εδώ για αυτή την αλλαγή. Αν όλα είναι πάντα τα ίδια, η ζωή γίνεται βαρετή».