Με δεκαετίες εμπειρίας στο παλάτι, ο Jack Stooks γνωρίζει πώς να διατηρούνται τα φυτά σε άριστη κατάσταση, είτε πρόκειται για εσωτερικά είτε για εξωτερικά. Τώρα, μοιράζεται τις πιο σημαντικές συμβουλές του για το χριστουγεννιάτικο δέντρο, από την ιδανική ημερομηνία τοποθέτησης μέχρι τον σωστό τρόπο φροντίδας, ώστε να παραμείνει φρέσκο καθ’ όλη τη διάρκεια των γιορτών.

Τα αληθινά δέντρα έχουν έντονο άρωμα και χαρακτήρα, όμως δεν διατηρούνται για πολύ αν στολιστούν πολύ νωρίς.

Η σωστή στιγμή για να στολίσετε και πώς να το φροντίσετε

Μιλώντας στο Smooth Spins Casino ο Jack τονίζει ότι η τοποθέτηση του δέντρου πρέπει να γίνεται όσο πιο κοντά στα Χριστούγεννα γίνεται. Όπως λέει:

«Ιδανικά, το δέντρο σας πρέπει να μπει όσο πιο κοντά γίνεται στα Χριστούγεννα. Παραδοσιακά, οι 12 ημέρες των Χριστουγέννων αρχίζουν την Ημέρα των Χριστουγέννων, οπότε τα μέσα Δεκεμβρίου είναι τέλεια. Σήμερα, πολλοί βάζουν τα δέντρα τους την 1η Δεκεμβρίου, ή ακόμα και τον Νοέμβριο, αλλά αυτό είναι πολύ νωρίς, ειδικά για τα φυσικά δέντρα.»

Χριστούγεννα στο Κάστρο Windsor

Τα κομμένα δέντρα στεγνώνουν γρήγορα, όπως και τα λουλούδια, ενώ τα φυτεμένα σε γλάστρα δέντρα μπορούν να παραμείνουν φρέσκα για εβδομάδες με τακτικό πότισμα και δροσερό σημείο.

Ιδανική ημερομηνία και σωστή φροντίδα

Για να φαίνεται το δέντρο εντυπωσιακό την Ημέρα των Χριστουγέννων, ο Jack συνιστά:

«Αγοράστε και στολίστε το περίπου μία εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα. Το να στοχεύσετε γύρω στις 17 ή 18 Δεκεμβρίου είναι ιδανικό. Είναι αρκετά αργά για να παραμείνει φρέσκο, αλλά αρκετά νωρίς για να το απολαύσετε για λίγο.»

Όσο για την τοποθέτηση και τη φροντίδα:

«Διατηρήστε το δροσερό και μακριά από καλοριφέρ ή τζάκια. Χρησιμοποιήστε μια βάση με νερό, συμπληρώνοντάς το τακτικά. Για τα δέντρα σε γλάστρα, κρατήστε το χώμα ελαφρώς υγρό. Τοποθετήστε το κοντά σε ένα φωτεινό παράθυρο, αν είναι δυνατόν, καθώς το φως βοηθά να διατηρηθεί περισσότερο.»

Με αυτά τα απλά αλλά ουσιαστικά βήματα, το χριστουγεννιάτικο δέντρο θα παραμείνει όμορφο και φρέσκο καθ’ όλη τη διάρκεια των γιορτών, όπως συμβουλεύει ο πρώην κηπουρός του Βασιλιά Καρόλου.