Η τελευταία εβδομάδα βρίσκει τον Γιώργο Λιάγκα στο επίκεντρο έντονης τηλεοπτικής αντιπαράθεσης, με τρία διαφορετικά «μέτωπα» να έχουν ανοίξει σχεδόν ταυτόχρονα: με τη Σοφία Μουτίδου, τον Κώστα Τσουρό και τον Λάκη Λαζόπουλο.

Οι δημόσιες τοποθετήσεις, οι αιχμηρές ατάκες και οι προσωπικοί υπαινιγμοί έχουν συνθέσει ένα σκηνικό τηλεοπτικής έντασης, που κορυφώθηκε με τη δική του απάντηση μέσα από τον αέρα της εκπομπής «Το Πρωινό».

Το μέτωπο με τη Σοφία Μουτίδου

Δημήτρης Ουγγαρέζος_Γιώργος Λιάγκας_Σοφία Μουτίδου

Η Σοφία Μουτίδου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Γιώργο Λιάγκα μέσα από την εκπομπή της «Real View», δηλώνοντας ότι νιώθει πως ο παρουσιαστής και ο Δημήτρης Ουγγαρέζος έχουν μένος απέναντί της. «Έχω την εντύπωση ότι με θέλουν, τόσο μένος δεν δικαιολογείται. Έβγαζαν αφρούς, είναι ντροπή», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως δέχεται επιθέσεις επειδή, όπως υποστηρίζει, δεν αποτελεί κίνδυνο για εκείνους.

Η Σοφία Μουτίδου συνέχισε με προσωπικούς χαρακτηρισμούς, μιλώντας για «κατάντια», «ντροπή της υφηλίου» και κάνοντας αναφορά σε παλιότερες τοποθετήσεις του Λιάγκα, τις οποίες χαρακτηρίζει προσβλητικές. «Ο Λιάγκας είναι ένας αναξιοπρεπής παρουσιαστής», είπε σε μια από τις πιο αιχμηρές στιγμές της τοποθέτησής της. «Ξεφτιλίζεται χρόνια τώρα στα μάτια μας μπροστά και εμείς εξακολουθούμε και είμαστε ένα φιλοθεάμον κοινό», ανέφερε.

Ο Γιώργος Λιάγκας είχε σχολιάσει για την ηθοποιό: «Κρίνει όλο τον κόσμο χωρίς να διακρίνει κάποια δικά της λάθη ή υπερβολές. Εγώ σε ανθρώπους που θεωρούν ότι έχουν όλη την αυθεντία νομίζω ότι μάλλον κάτι δεν πάει καλά. Με αγάπη θα της έλεγα να κοιτάξει να δει και τα δικά της λάθη. Δεν γίνεται να κουνάει δάχτυλο σε μια κοινωνία όπου η μόνη αλάνθαστη είναι η Σοφία Μουτίδου. Βγάζει και έναν συσσωρευμένο θυμό. Τι δεν καταλαβαίνει η Μουτίδου; Όταν έχεις αποφασίσει να λες γνώμη, πρέπει να καταλάβεις ότι σε κάποιους θα γίνεις συμπαθής και σε κάποιους αντιπαθής».

Τόνισε επίσης ότι η Σοφία Μουτίδου «πέρασε στην απέναντι όχθη» και τώρα αντιμετωπίζει την ίδια κριτική που η ίδια έκανε για χρόνια μέσα από το διαδίκτυο. «Η Σοφία Μουτίδου τώρα που πέρασε στην απέναντι όχθη και κάνει τηλεόραση, ξαφνικά βλέπει τη ζωή από άλλη οπτική. Κι εκεί που ήταν ο άνθρωπος που έβγαινε και έκανε κριτική μέσω του διαδικτύου, τώρα βγαίνει ότι είναι και το θύμα», σχολίασε ο παρουσιαστής του ΑΝΤ1.

Η σύγκρουση με τον Κώστα Τσουρό

Το δεύτερο μέτωπο άνοιξε με τον Κώστα Τσουρό, με αφορμή τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Χάρης Λεμπιδάκης στο «Πρωινό» μιλώντας για την αποχώρησή του από την εκπομπή του ΣΚΑΪ. Ο Χάρης Λεμπιδάκης ανέφερε ότι στεναχωρήθηκε με τον Κώστα Τσουρό, καθώς δεν του είπε την αλήθεια για τις αλλαγές στην εκπομπή του «Το ‘χουμε» και τότε ο Γιώργος Λιάγκας σχολίασε ότι ο παρουσιαστής του είπε ψέματα.

«Τον ρώτησα μετά αν είναι ευχαριστημένος μαζί μου κι αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Μετά του είπα ότι ρώτησα τη Μαραγκουδάκη για πιθανές αλλαγές στην εκπομπή και μου είπε ότι δεν ήταν ενήμερος για αυτές τις αλλαγές. Με στεναχώρησε, γιατί δεν μου είπε την αλήθεια», ανέφερε ο Χάρης Λεμπιδάκης.

Ο Κώστας Τσουρός αντέδρασε έντονα τονίζοντας ότι ο Γιώργος Λιάγκας υιοθέτησε άκριτα όσα είπε ο Χάρης Λεμπιδάκης, παρουσιάζοντας τη δική του εκδοχή των γεγονότων ως δεδομένη, χωρίς καν να αναζητήσει και τη δική του πλευρά. «Δεν μπορεί κάποιος χωρίς να γνωρίζει τι έχει συμβεί να με λέει ψεύτη στον αέρα. Και αυτό έκανε ο Γιώργος Λιάγκας», δήλωσε φανερά εκνευρισμένος ο Κώστας Τσουρός, προσθέτοντας ότι ο παρουσιαστής δεν επικοινώνησε ποτέ μαζί του για να διασταυρώσει το τηλεοπτικό ρεπορτάζ.

Επιπλέον, ο Κώστας Τσουρός άφησε σαφείς υπαινιγμούς για το ποιος διαρρέει πληροφορίες, λέγοντας ότι ο ίδιος «φημίζεται για την εντιμότητά του» και ότι «δεν είμαστε όλοι ίδιοι». Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, η αποχώρηση του Χάρη Λεμπιδάκη από την εκπομπή του ΣΚΑΪ έγινε γνωστή στον ίδιο μέσα από τα social media. «O Χάρης Λεμπιδάκης ανέβασε ότι παραιτείται από την εκπομπή μου τη Δευτέρα χωρίς να έχει επικοινωνήσει μαζί μου. Το έμαθα από το Instagram. Προτίμησε να επικοινωνήσει με στελέχη του καναλιού, όπως ο ίδιος είπε. Δεν επικοινώνησε ποτέ μαζί μου», ανέφερε. «Και εντέλει δεν κατάλαβα, τον διώξαμε τον Χάρη Λεμπιδάκη ή αποχώρησε; Γιατί από τα λεγόμενά του καταλάβαμε ότι τον διώξαμε, ενώ έκανε μία ανάρτηση τη Δευτέρα το πρωί που λέει ότι αποχώρησε», υπογράμμισε στη συνέχεια.  

Η κόντρα με τον Λάκη Λαζόπουλο – Το εξώδικο και η ελληνική σημαία

Λάκης Λαζόπουλος - Γιώργος Λιάγκας

Το τρίτο μέτωπο άνοιξε όταν ο Λάκης Λαζόπουλος άρχισε να κάνει κριτική στον Γιώργο Λιάγκα μέσα από το «Aλ Τσαντίρι Νιουζ», χαρακτηρίζοντας τον παρουσιαστή πονηρό και όχι έξυπνο, όπως ο ίδιος θεωρεί για τον εαυτό του.

Ο Λάκης Λαζόπουλος είπε ότι ο Γιώργος Λιάγκας του έστειλε εξώδικο απαιτώντας να ζητήσει συγγνώμη εντός δέκα ημερών για όσα είπε on air. Ο ηθοποιός απάντησε με ιδιαίτερα σκληρό τρόπο: «Αν ήρθες εσύ μετά από 2.500 χρόνια για να καταργήσεις τον Αριστοφάνη, άργησες. Αν θες να με πας στα δικαστήρια, ο δρόμος ανοιχτός. Η άποψή μου δεν αλλάζει».

Λαζόπουλος σε Λιάγκα

Η ένταση κορυφώθηκε όταν σχολίασε το περιστατικό με τον Τάσο Ποτσέπη, ο οποίος εμφανίστηκε με την ελληνική σημαία στην πλάτη σε ζωντανή σύνδεση με το «Πρωινό». Ο Γιώργος Λιάγκας είχε αντιδράσει έντονα, ζητώντας να κοπεί η σύνδεση.

Ο Λάκης Λαζόπουλος απάντησε ανασύροντας παλιά φωτογραφία του παρουσιαστή με μαγιό που έφερε τη σημαία, σχολιάζοντας: «Όταν τη βάζεις τη σημαία στο πουλί σου, γιατί να μην τη βάλει ο άλλος στην πλάτη του; Τι το ήθελες; Να κάνεις τον πατριώτη στην παραλία; Τι φοβόσουν; Μην το μπερδέψουν το πουλί σου με ολλανδικό; Ή μπας και έβαλες τον σταυρό για ξεμάτιασμα; Μη στο ματιάσουν; Τι λογική έχει αυτό;».

Η απάντηση του Λιάγκα: «Δεν θα μπω σε διάλογο με εμμονικούς»

Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα έντασης, ο Γιώργος Λιάγκας επέλεξε να απαντήσει συνολικά μέσα από την εκπομπή του «Το Πρωινό». Δήλωσε ότι δέχεται δεκάδες μηνύματα που τον πιέζουν να απαντήσει, όμως δεν σκοπεύει να το κάνει.

«Αν βλέπετε σήμερα την εκπομπή για να δείτε πότε θα απαντήσω, αλλάξτε κανάλι. Δεν θα απαντήσει ο Λιάγκας. Δεν μπαίνω σε λογικές απάντησης σε εμμονικούς ανθρώπους». Τόνισε ότι έκανε και θα συνεχίσει να κάνει σχόλια για όλους, θετικά και αρνητικά, γιατί αυτό είναι μέρος της δουλειάς του. «Εγώ θα σχολιάζω, όπως έκανα πάντα, τους πάντες. Και για τα θετικά τους και για τα αρνητικά τους. Όταν κάποιος δώσει τροφή για σχολιασμό, αυτή είναι η δουλειά μας. Τι να κάνουμε τώρα. Όπως όλοι οι παρουσιαστές, όλοι οι δημοσιογράφοι και όλες οι εκπομπές, θα πω και εγώ την άποψή μου. Αυτή λέω τόσα χρόνια και με κρίνετε για αυτήν, είτε είναι αρνητικό το σχόλιο είτε είναι θετικό το σχόλιο. Γιατί για πολλούς ανθρώπους έχω βρει και τα αρνητικά τους και τα έχω αναδείξει, κατά την ταπεινή μου γνώμη, αλλά και τα θετικά τους. Τώρα, να μπω εγώ σε μια λογική απάντησης σε εμμονικές απόψεις και εμμονικούς ανθρώπους, δεν πρόκειται να το κάνω. Μακριά από εμένα αυτό», ανέφερε.