Ο Σταμάτης είναι ο δεύτερος υποψήφιος προς αποχώρηση όπως αναδείχθηκε μετά το τέλος του δεύτερου αγώνα ασυλίας στο χθεσινοβραδινό επεισόδιο του Survivor (01/04). Στο αποψινό επεισόδιο και λίγο πριν μπουν στον στίβο μάχης οι παίκτες προκειμένου να διεκδικήσουν την νίκη για την τρίτη ασυλία της εβδομάδας, ο Σταμάτης προκάλεσε ταραχή στην ομάδα του, με τα σχόλια που έκανε.

«Δεν έγιναν συζητήσεις στο κομμάτι της ψηφοφορίας. Είμαι υποψήφιος, δεν το περίμενα είναι η αλήθεια και σίγουρα αυτό με έχει στεναχωρήσει αρκετά. Δεν μου είναι ευχάριστο, με ξενερώνει για να είμαι ειλικρινής, γιατί νιώθω σαν ανεπιθύμητος», ανέφερε ο Σταμάτης.

«Πιστεύω πως ό,τι και να πω, πάντα βρίσκω τοίχο. Δεν περιμένω να αποδεχθούν αυτό που λέω, προσπαθούν να μου αλλάξου γνώμη, να πιστέψω αυτό που λένε εκείνοι. Δεν ξέρω ποια θα είναι η επόμενη μέρα, αν θα μπορούσαμε να τα βρούμε», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο παίκτης του Survivor.

«Ακούσαμε και χθες στο Συμβούλιο από τον Σταμάτη ότι δεν παίρνουμε θέση. Δεν θεωρώ ότι είμαι άβουλο ον, ούτε εγώ, ούτε ο Θοδωρής, ούτε ο Σάββας. Για να πω την άποψή μου πρέπει να αρχίζω να φωνάζω; Τη λέω με τον δικό μου τρόπο. Με λυπεί να με φωτογραφίζει ως ένα άβουλο ον», αντέδρασε ο Ντάνιελ Νούρκα στα σχόλια του συμπαίκτη του.

«Κάθε φορά παίρνω θέση στα ζητήματα της ομάδας, προσπαθώ να δω με λογική ό,τι συμβαίνει. Αυτό που είπε για εμάς ο Σταμάτης δεν μου άρεσε καθόλου», πρόσθεσε από την πλευρά του ο Θοδωρής, με το θέμα να κλείνει και τον Γιώργο Λιανό να δίνει την έναρξη του αγώνα ασυλίας στο αποψινό Survivor.