Η πριγκίπισσα της Ουαλίας αναρρώνει στο νοσοκομείο μετά από χειρουργική επέμβαση και ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ πρόκειται να υποβληθεί σε επέμβαση την επόμενη εβδομάδα. Η Κέιτ Μίντλετον θα αποσυρθεί από τα βασιλικά καθήκοντα για μήνες μετά τη χειρουργική επέμβαση για μια απροσδιόριστη αλλά μη σχετιζόμενη με καρκίνο πάθηση της κοιλιάς, σημειώνει το BBC. Η καλοήθης πάθηση του προστάτη του βασιλιά θα αντιμετωπιστεί την επόμενη εβδομάδα.

Οι απρόσμενες ανακοινώσεις για την υγεία τους έγιναν μέσα σε δύο ώρες η μία μετά την άλλη το απόγευμα της Τετάρτης.

Οι λεπτομέρειες σχετικά με την υγεία των βασιλικών προσώπων είναι συνήθως ένα καλά φυλασσόμενο μυστικό και ανακοινώνονται στο κοινό μόνο σε περιορισμένες περιπτώσεις, οπότε η απόφαση να γίνουν δύο σημαντικές ενημερώσεις μέσα σε μία ημέρα ήταν εντυπωσιακή, σχολιάζει το βρετανικό BBC.

Χθες το μεσημέρι, το παλάτι του Κένσινγκτον γνωστοποίησε ότι η πριγκίπισσα εισήχθη σε ιδιωτικό νοσοκομείο στο κεντρικό Λονδίνο την Τρίτη για μια επέμβαση και αναρρώνει εκεί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πριγκίπισσα είναι καλά, αλλά αναμένεται να περάσει έως και δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο και να μην είναι στη δημοσιότητα μέχρι μετά το Πάσχα, καθώς συνεχίζει την πολύμηνη ανάρρωσή της.

«Από το χρονικό διάστημα που χρειάζεται για να αναρρώσει και το ύφος της δήλωσης του παλατιού είναι σαφές ότι η κατάστασή της είναι σοβαρή, αν και τονίστηκε ότι η επέμβαση ήταν προγραμματισμένη και επιτυχής», παρατηρεί το βρετανικό δίκτυο.

Το παλάτι ζήτησε να γίνει σεβαστό το ιατρικό απόρρητο της πριγκίπισσας, προσθέτοντας: «Ελπίζει ότι το κοινό θα κατανοήσει την επιθυμία της να διατηρήσει όσο το δυνατόν περισσότερη κανονικότητα για τα παιδιά της».

Λιγότερο από 90 λεπτά αργότερα, δημοσιεύτηκε μια ξεχωριστή ανακοίνωση από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, η οποία αποκάλυπτε ότι ο βασιλιάς χρειάζεται μια «διορθωτική επέμβαση» την επόμενη εβδομάδα για διευρυμένο προστάτη.

Η πάθηση είναι κοινή στους ηλικιωμένους άνδρες. Ο βασιλιάς έκλεισε τα 75 του χρόνια τον Νοέμβριο. Δεν είναι γνωστό ποια επέμβαση ακριβώς χρειάζεται ο βασιλιάς, αλλά το παλάτι ανέφερε ότι «οι υποχρεώσεις του θα αναβληθούν για μια σύντομη περίοδο ανάρρωσης».