Στην εκπομπή του Alpha «Super Κατερίνα» με την Κατερίνα Καινούργιου παραχώρησε συνέντευξη ο ηθοποιός και συγγραφέας, Μάκης Δελαπόρτας, μιλώντας μεταξύ άλλων και για τη γενιά των ηθοποιών της δεκαετίας του ’80 και τα δημοσιεύματα εναντίον τους. Φυσικά, στο επίκεντρο βρέθηκε και ο Σταμάτης Γαρδέλης.

«Εγώ επειδή είμαι από τα παιδιά του ’80, ξεκίνησα τότε με όλα αυτά τα παιδιά. Αυτές είναι ταινίες, δεν είναι βιντεοκασέτες. Η πρώτη πενταετία με τα «Τσακάλια», «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα», είναι ταινίες», ανέφερε αρχικά ο Μάκης Δελαπόρτας και συνέχισε:

«Οι βιντεοκασέτες βγήκαν μετά το ’85 και σάρωσαν, ευτέλισαν και κατακεραύνωσαν πολλές καριέρες, δυστυχώς και από τους ηθοποιούς που έπαιζαν και από τα ταλαντούχα παιδιά. Οι ταινίες αυτές θα έπαιζαν και σήμερα, δεν πρόκειται να χαθεί ποτέ, διαφορετικά θα χαθεί η κωμωδία, η σάτιρα».

Αναφερόμενος στον Σταμάτη Γαρδέλη τόνισε: «Ο Σταμάτης θα έπρεπε να έχει μια άλλη καριέρα και μια άλλη θέση σήμερα, όμως από κάποιο σημείο και μετά είναι και δικές μας οι επιλογές, είμαστε οι επιλογές μας. Προφανώς κάτι δεν έκανε καλά, κάτι δεν μπόρεσε να διαχειριστεί σωστά, για να τοποθετήσει την καριέρα του εκεί που πρέπει.

«Η Αλίκη Βουγιουκλάκη μας έφτιαχνε μακαρόνια με κιμά, αλλά εκείνη έτρωγε μόνο μια πιρουνιά»

Στο μεταξύ, ο Μάκης Δελαπόρτας μίλησε και για την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τα τελευταία Χριστούγεννα μαζί της. «Τα τελευταία Χριστούγεννα της Αλίκης, το 1995, τα περάσαμε μαζί στο σπίτι της. Της άρεσε πολύ να κάνει αυτά τα περιβόητα πάρτι, να περιποιείται τους καλεσμένους της. Η ίδια μαγείρευε, αλλά δεν έτρωγε. Τρώγαμε εμείς. Μετά το θέατρο πολλές φορές μας καλούσε στο σπίτι της και μας έφτιαχνε μακαρόνια με κιμά. Βουνό το μακαρόνια, αλλά εκείνη μόνο μία πιρουνιά», δήλωσε.

«Η Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν η πιο καλοπληρωμένη ηθοποιός, με ποσοστά επί των ταινιών της, με 1 εκατομμύριο προκαταβολή στις ταινίες. Μετά ήταν η Βλαχοπούλου και ο Βουτσάς. Η Αλίκη έλεγε “για εμένα θα μιλάτε και όταν φύγω”», πρόσθεσε ο Μάκης Δελαπόρτας.

«Σε ένα σαλόνι που τρώγαμε και πίναμε, δεν μπορούσα να βλέπω την εικόνα της Μαίρης στο φέρετρο»

Επίσης, στη διάρκεια της εκπομπής ο Μάκης Δελαπόρτας μίλησε και για όλα όσα έγιναν στην κηδεία της Μαίρης Χρονοπούλου.

«Στην κηδεία της Μαίρης Χρονοπούλου έγιναν απρέπειες. Από τη φύση μου είμαι πολύ ευσυγκίνητος άνθρωπος. Τις εικόνες σε αυτές τις τελετές δεν τις αντέχω. Εγώ σεβάστηκα όλους όσοι ήταν κοντά μου. Στην περίπτωση της Βλαχοπούλου δεν την είδε κανείς και δεν έπρεπε να τη δει κανείς. Την τελευταία εικόνα δεν μου αρέσει να την έχει ο κόσμος, έτσι δεν θα ήθελα και για τη Μαίρη. Και η ίδια δεν θα ήθελε να ανοίξει το φέρετρό της», είπε.

«Και άρχισαν κάποιοι “γιατί να μην το ανοίξουμε και γιατί να μην την φωτογραφίσουμε;”… Εκείνη τη μέρα ήμουν συγκλονισμένος και νευριασμένος με όλο αυτό που γινόταν μπροστά μου. Σε ένα σαλόνι που τρώγαμε και πίναμε, χαμογελούσαμε και διασκεδάζαμε, εγώ δεν μπορούσα να βλέπω την εικόνα της Μαίρης», συμπλήρωσε.