Ο Ζαφείρης Μελάς φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ANT1 με τον Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου και μίλησε για τον αείμνηστο Βασίλη Καρρά. Στη διάρκεια της συνέντευξής του, ο δημοφιλής καλλιτέχνης «λύγισε» συγκινημένος.

Άλλωστε, ο Βασίλης Καρράς και ο Ζαφείρης Μελάς είχαν για χρόνια στενές σχέσεις και ακολούθησαν παρόμοια καλλιτεχνική πορεία. Όπως είπε ο τραγουδιστής, ο Καρράς ήταν ο αδερφός του. Έπειτα έκανε μια αναφορά για τη διαδρομή του, όπου τόνισε χαρακτηριστικά: «Ο Βασίλης ήταν ένας άνθρωπος με μεγάλη πυγμή, με μεγάλο θάρρος και κατόρθωσε κι έγινε ο “βασιλιάς” της νύχτας. Ήταν αυθεντικός, λαϊκός τραγουδιστής. Θα παραμείνει για πάντα στις καρδιές μας. Είναι τόσες πολλές οι επιτυχίες του. Δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ».

Στη συνέχεια τόνισε: «Δε μιλούσα πολύ με τον Βασίλη αυτό το διάστημα. Ήξερα τον Γολγοθά που ανεβαίνει, δεν ήθελα να τον ταλαιπωρώ, δεν ήθελα να τον κουράζω, σεβόμουν αυτό που είχε…».

Δακρυσμένος και σκύβοντας το κεφάλι του, ο Ζαφείρης Μελάς κατέληξε: «Μου είναι πάρα πολύ δύσκολο. Είναι πάρα πολύ δύσκολο για μένα να πάω σήμερα να αποχαιρετήσω τον Βασίλη. Δεν το πίστεψα ποτέ, δεν πίστεψα ποτέ ότι θα πάω να αποχαιρετήσω τον Βασίλη…». Μάλιστα, σε αυτό το σημείο ο Γιώργος Παπαδάκης παρενέβη και ζήτησε να ολοκληρωθεί η απευθείας σύνδεση με τον Ζαφείρη Μελά, προκειμένου να ηρεμήσει ο τραγουδιστής.