Σχεδόν δύο εβδομάδες πέρασαν από τον θάνατο της Ελένης Καργιολάκη, την οποία γνωρίσαμε μέσα από το «Ελλάδα έχεις ταλέντο», ενώ είχε εμφανιστεί και στην εκπομπή της Αννίτας Πάνια «Αννίτα κοίτα», και, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Super Kατερίνας, ο σύζυγός της συνεχίζει να ζει σε άθλιες συνθήκες.

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς, μίλησε στην εκπομπή και εξήγησε την κατάσταση:

«Οι γείτονες δεν είχαν απευθυνθεί ποτέ στον δήμο, να μας πουν ότι εκεί υπάρχει ένα Κωσταλέξι. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει αδέλφια, που δεν τους επέτρεπε να πλησιάσουν. Καταρχάς ήταν ρακοσυλλέκτες. Γυρνάγανε στους δρόμους και μαζεύανε πράγματα.

Η κυρία πέθανε και δεν είχε καταλάβει κανείς ότι πέθανε και τα σκυλιά, όπως ήταν πεινασμένα, της είχαν φάει τα δάχτυλα. Τα σκυλιά τα πήρε ο δήμος και τα καθάρισε και εδώ και μια βδομάδα έχουμε κανονίσει ιδιωτικό συνεργείο, που θα καθαρίσει το σπίτι.

Υπάρχει ένα θέμα, ότι αυτός ο άνθρωπος δεν θέλει να φύγει από το σπίτι. Το Κοινωνικό Μαγειρείο του πηγαίνει φαγητό. Του έχουν πει να τον πάρει η αδελφή του και αρνείται. Μόνο με εισαγγελική παραγγελία θα απομακρυνθεί από εκεί» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από τη μεριά της, η κουνιάδα της Ελένης Καριολάκη, που μίλησε επίσης στην εκπομπή, έκανε έκκληση στον δήμο να καθαρίσουν το σπίτι, γιατί ο αδελφός της κινδυνεύει από τις ακαθαρσίες.

«Είναι αμαρτία να πεθάνει σαν σκυλί εκεί, είναι 90 χρονών» υποστήριξε. Τόσο η ίδια όσο και οι γείτονες κατήγγειλαν από την πρώτη ημέρα, που έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου της, τις άθλιες συνθήκες που επικρατούσαν στο σπίτι όπου ζούσαν, ενώ άφησαν αιχμές και για τον χαρακτήρα της νεκρής γυναίκας. «Αγόραζε μπότες 200 ευρώ και ο αδελφός μου ήταν με κουρέλια. Του έλεγα να μην την παντρευτεί. Ούτε στον γάμο δεν πήγα» είχε δηλώσει τότε, μεταξύ άλλων, η αδελφή του άνδρα της Ελένης Καργιολάκη και ο αδελφός της είχε αποκαλύψει: «Δεν έχουμε μπει στο σπίτι τους, όλα τα χρόνια που ζούσε με την Ελένη. Δεν είχαμε σχέσεις με την οικογένεια της Ελένης, δεν τους ξέραμε».