Στην εκπομπή Super Κατερίνα με παρουσιάστρια την Κατερίνα Καινούργιου συζητούσαν στο πάνελ για την υπόθεση της Έλενας Πολυχρονοπούλου. Η πρώην παίκτρια του Power of Love φυλακίστηκε και αθωώθηκε για τις κατηγορίες περί ναρκωτικών και όπως δήλωσε ζητάει χρηματική αποζημίωση από το κράτος μετά την 8μηνη προφυλάκισή της «Ναι έχω αθωωθεί και τώρα περιμένω την αποζημίωση από το κράτος, γιατί όταν ένας άνθρωπος είναι αθώος και μπαίνει 8 μήνες φυλακή…Θα είναι μια αποζημίωση από το κράτος λόγω της αθωωτικής απόφασης», είπε η Έλενα Πολυχρονοπούλου και πρόσφατα είχε δηλώσει για τις συνθήκες στη φυλακή «Υπήρχαν πάρα πολλά θέματα που έπρεπε να αντιμετωπίσω και βίωσα και ιδιαίτερο μπούλινγκ λόγω του ότι γνώριζαν ποια είμαι και υπήρχε μία ιδιαίτερη αναγνωρισιμότητα. Όλο αυτό στους ανθρώπους που είναι από τη φύση τους εγκληματικές φυσιογνωμίες, τους φέρνει ανάποδα αποτελέσματα. Εγώ είμαι από τη φύση μου ένας άνθρωπος της ισορροπίας. Υπήρξαν πράγματα που με έφεραν σε δύσκολη θέση. Μου επιτέθηκαν λεκτικά και δέχτηκα ψυχολογική βία. Μου ζήτησαν να αλλάξω θάλαμο γιατί θα περάσω δύσκολα. Άλλαξε τρεις, κι ευτυχώς στον τρίτο βρήκα την υγειά μου».

Με αφορμή αυτό το θέμα ο Ανδρέας Μικρούτσικος αφηγήθηκε τη δική του ιστορία πίσω από τη φυλάκιση επί Δικτατορίας, που στάθηκε η αιτία να μην ντυθεί ποτέ του στα χακί, υπηρετώντας στον στρατό.

«Πολλές φορές σε μία δίκη βγαίνουν στοιχεία και η δίκη αποδεικνύεται κακοδικία και μπορεί να έχεις φάει πολλά χρόνια. Αλλά η αποζημίωση σε αυτή την περίπτωση είναι λίγη», είπε αρχικά ο Ανδρέας Μικρούτσικος.

«Εγώ που έχω κάνει προφυλακισμένος για αντιστασιακή δράση στη Δικτατορία, ήμουν κάθε μέρα απομόνωση στο κελί. Ερχόταν ένας, άνοιγε την πόρτα και έλεγε: “καλημέρα σας, είμαι του οικονομικού τμήματος”. Είχε μία τσέπη σαν κι αυτές που βάζουν τα γκαρσόνια για να μην λερώνονται, με δύο μικρά τσεπάκια», περιέγραψε ο παρουσιαστής.

«Έβαζε το ένα χέρι στη μία, έβγαζε ένα 10άρικο και από την άλλη ένα τάλιρο και μου έδινε κάθε μέρα 15 δραχμές ως αποζημίωση. Έκανα 20 μέρες στην απομόνωση. Ήταν να περάσω δίκη και, επειδή έγιναν κάποια πολιτικά γεγονότα έκανε ελιγμό τότε η Δικτατορία, και με αποφυλάκισε λόγω χάριτος», συμπλήρωσε ο Ανδρέας Μικρούτσικος.

«Ήταν και η αιτία να μην κάνω στρατιωτικό μετά, όπως όσοι είχαν προφυλακιστεί. Μπορούσα να το εξαγοράσω. Έπαιρνα αναβολές και μετά έγινε αυτός ο όρος, οπότε δεν πήγα στρατό.

Η σύλληψη και η κράτηση έγιναν το ’72-’73. Η αποζημίωση ήταν αστεία, με αυτές τις 15 δραχμές έπαιρνες ένα σάντουιτς. Στην απομόνωση δεν έτρωγες, παρά μόνο εάν σου έφερναν κάτι οι δικοί σου», αποκάλυψε ο Ανδρέας Μικρούτσικος στον αέρα της εκπομπής.