Η μουσικός Grimes πιστεύει ότι η Taylor Swift θα ήταν μια τρομερή υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ.

«Για πολλούς λόγους η Taylor Swift θα ήταν η μοναδική υποψήφια που θα μπορούσε να ενώσει τη χώρα», έγραψε η Grimes στο X, πρώην Twitter, την Τρίτη. «Τραμπ εναντίον Σουίφτ εντελώς σε ένα παράλληλο σύμπαν αυτή τη στιγμή».

Σε δεύτερη ανάρτησή της η Grimes έγραψε πως η Taylor Swift θα ήταν στην πραγματικότητα αήττητη υποψήφια, αν και αργότερα είπε ότι μια προεδρική υποψηφιότητα είναι «μάλλον εξαιρετικά ακατάλληλη» για την ψυχική υγεία της.

Σημειώνεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος προτείνει την τραγουδίστρια του «Love Story» να διεκδικήσει το ανώτατο αξίωμα στις προεδρικές εκλογές του επόμενου έτους.  

Στις 2 Οκτωβρίου, η πρώην διευθύντρια επικοινωνίας του Λευκού Οίκου επί κυβέρνησης Ντόναλντ Τραμπ, είπε ότι η Taylor Swift έχει τις καλύτερες πιθανότητες να κερδίσει τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ.  

«Είμαστε όλοι θαυμαστές της Taylor Swift και για να είμαι ειλικρινής, αν ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται ότι θα κερδίσει, θα χρειαστεί απλώς να μπει στον αγώνα και να τον νικήσει μια για πάντα γιατί είναι πιθανώς το μόνο άτομο που μπορεί», είπε η Alyssa Farah Griffin, κατά τη διάρκεια μια συζήτησης στο podcast «The View: Behind the Table».

Η δημοφιλία και η επιρροή της Taylor Swift εκτείνονται πολύ πέρα από τη σφαίρα της ψυχαγωγίας, φτάνοντα και στην πολιτική.

Τον περασμένο μήνα, η ποπ σταρ – η οποία, για να είμαστε ξεκάθαροι, δεν είναι υποψήφιος πρόεδρος – βοήθησε το Vote.org να φτάσει την πιο επιτυχημένη Ημέρα Εγγραφής Ψηφοφόρου από το 2020, αφού δημοσίευσε μια ιστορία στο Instagram καλώντας τους ακολούθους της να εγγραφούν.

«Κατά τη διάρκεια της ημέρας της Τρίτης, είδαμε άλμα 1.226% στη συμμετοχή μετά τη δημοσίευση της Taylor Swift», είπε η Andrea Hailey, διευθύνων σύμβουλος του Vote.org, σε δήλωσή της στο Insider εκείνη την εποχή.