Κάνετε αρκετό σεξ; 2.000 ζευγάρια από τη Βρετανία σε ευτυχισμένες, μακροχρόνιες σχέσεις αποκάλυψαν πόσο συχνά κάνουν σεξ. Ερευνητές από τη βρετανική υπηρεσία streaming ITVX έκαναν ερωτήσεις στους Βρετανούς στο πλαίσιο έρευνας που εξέταζε τους σημαντικούς παράγοντες που συμβάλλουν σε ένα μακροχρόνιο ειδύλλιο.

Διαπίστωσαν ότι τα ζευγάρια -που ήταν μαζί για τουλάχιστον 10 χρόνια- έκαναν σεξ 7 φορές το μήνα κατά μέσο όρο.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, η οποία αναφέρθηκε στην έρευνα, οι ερωτευμένοι υποστήριξαν ότι ο… μαγικός αυτός αριθμός τους βοήθησε να χτίσουν μια επιτυχημένη σχέση.

Ωστόσο, η έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι η πλειονότητα των συμμετεχόντων δεν πίστευε ότι το σεξ ήταν το πιο καθοριστικό κομμάτι της σχέσης τους. Τα περισσότερα ζευγάρια δήλωσαν ότι «το να διασκεδάζουν μαζί» ήταν ο κρίσιμος παράγοντας και αυτό που τους κράτησε μαζί για περισσότερο από μια δεκαετία.

Ο «συμβιβασμός», το «να μην έχουμε μυστικά» και το «να έχουμε την ίδια αίσθηση του χιούμορ» εκτιμήθηκαν επίσης ως πιο σημαντικοί παράγοντες για μια πετυχημένη σχέση.

Παρόλο που πολλοί ερωτηθέντες δήλωσαν ότι το τακτικό σεξ είναι σημαντικό, το 5% των ζευγαριών που συμμετείχαν στην έρευνα παραδέχτηκαν ότι κοιμούνται σε ξεχωριστές κρεβατοκάμαρες.

Εν τω μεταξύ, το 20% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι είχαν απατήσει τον σύντροφό τους. Από αυτούς, το 58% «πιάστηκε» να είναι άπιστος, αλλά οι περισσότεροι κατάφεραν να συνέλθουν από το μεγάλο τους λάθος.

Παραδόξως, το 85% των ζευγαριών που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι ήταν σε θέση να παραμείνουν μαζί μετά την απιστία, ενώ το 38% ισχυρίστηκε πραγματικά ότι μια απιστία έκανε τη σχέση τους ισχυρότερη στο τέλος.