Ασφυκτιούν τα νοσοκομεία λόγω των αυξημένων κρουσμάτων ίωσης, γρίπης και κορονοϊού. «Έχουμε πολύ μεγαλύτερη αύξηση από ό,τι περιμέναμε και δεν υπήρξε κανενός είδους προετοιμασία και εκπαίδευση ώστε να μπορέσει το προσωπικό να απαντήσει σε αυτού του είδους τα προβλήματα», σημείωσε η Αθηνά Λινού στον ΑΝΤ1.

«Χρειάζεται πολύ έρευνα για να δούμε ότι τα παιδιά νοσούν επειδή τα προστατέψαμε πολύ ή λόγω του ότι οι νέοι ιοί είναι διαφορετικοί», είπε στην παρατήρηση για το μήπως τα παιδιά νοσούν τόσο λόγω των μέτρων υπερπροστασίας των προηγούμενων χρόνων.

Η κ. Λινού είπε θα πρέπει να πάρουμε άμεσα μέτρα όπως να πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο μόνο με μάσκα και να γίνονται καθημερινά τεστ σε χώρους που συγκεντρώνεται κόσμος. «Είναι απαραίτητο και να φοράνε μάσκα και να τα εμβολιάσουν» ανέφερε.

Στο ερώτημα για το αν θα έπρεπε να ήταν υποχρεωτικά τα μέτρα αυτά, απάντησε πως, «είναι σχετικό και θέμα επικοινωνίας η υποχρεωτικότητα των μέτρων. Αλλά το να βάζει κάποιος μάσκα είναι θέμα κατανόησης».

«Όλες οι μελέτες δείχνουν ότι υπάρχει, ωστόσο πρόκειται για φαινόμενο που ούτε μελετήσαμε, ούτε αντιμετωπίσαμε ακόμα» είπε για τη long covid. «Tο εμβόλιο κάνει δύο πράγματα: πρώτον μας προστατεύει άμεσα και το δεύτερο να αντιμετωπίσουμε τα μακροχρόνια προβλήματα, αφού κατανοήσουμε ποια είναι» ανέφερε.