Η Γαλλία θα καταβάλλει στις νοσηλεύτριες και στους νοσηλευτές που εργάζονται στις ΜΕΘ επιπλέον 100 ευρώ σε μηνιαία βάση αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο στην προσπάθεια βελτίωσης των εργασιακών συνθηκών του προσωπικού που είναι εξαντλημένο από την μάχη κατά της COVID-19, ανακοίνωσε την Τρίτη (28/12) ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ.

Στη διάρκεια σύντομης επίσκεψής του σε μια μονάδα εντατικής θεραπείας στην Κρετέγ, κοντά στο Παρίσι, ο υπουργός είπε ότι «αυτά τα χρήματα αποσκοπούν στη βελτίωση της εκπαίδευσης, στο να γίνει πιο ελκυστικό το επάγγελμα, να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας στις ΜΕΘ και οι δεξιότητες των εργαζομένων αναγνωρίζοντας τα προσόντα τους».

Το επίδομα αυτό θεσπίζεται ενόψει μιας ευρύτερης ομάδας μέτρων τα οποία θα αποκαλύψει την ερχόμενη εβδομάδα ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν ώστε να περιοριστούν οι ελλείψεις προσωπικού που παρατηρούνται στους εργαζόμενους πρώτης γραμμής στην μάχη κατά του κορονοϊού.

Η ραγδαία εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον έχει οδηγήσει σε αριθμό ρεκόρ κρουσμάτων στη Γαλλία επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τις ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία.