Η Pfizer προχώρησε σήμερα σε μια σημαντική ανακοίνωση για το χάπι της κατά του κορονοϊού και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της φαρμακοβιομηχανίας, Άλμπερτ Μπουρλά, προχώρησε λίγη ώρα αργότερα σε μια ανάρτηση στο Twitter, κάνοντας λόγο για μια ημέρας υπερηφάνιας.

«Σήμερα είναι μια ημέρα περηφάνιας για την Pfizer. Μια μέρα που δείχνει ξεκάθαρα τη δύναμη της επιστήμης μας και την ικανότητα των επιστημόνων μας να αναπτύσσουν ταχύτατα ένα αγαθό που θα ωφελήσει την ανθρωπότητα», έγραψε ο Άλμπερτ Μπουρλά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα αποτελέσματα της ενδιάμεσης μελέτης φάσης 2/3 έδειξαν ότι το υποψήφιο αντιικό σκεύασμα χορηγούμενο σε συνδυασμό με χαμηλή δόση του φαρμάκου ritonavir, μειώνει κατά 89% τον κίνδυνο νοσηλείας ή θανάτου από κορωνοϊό σε ενήλικες υψηλού ρίσκου μη νοσηλευόμενους.

«Σήμερα τα νέα είναι απλώς αξιοσημείωτα και δείχνουν ότι το αντιικό υποψήφιο φάρμακό μας, αν εγκριθεί από τις ρυθμιστικές αρχές, έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τους όρους του παιχνιδιού, σώζοντας τις ζωές ασθενών, καθώς μειώνει τη σοβαρότητα της λοίμωξης Covid-19 και περιορίζει τις 9 στις 10 νοσηλείες», συμπλήρωσε ακόμη ο Άλμπερτ Μπουρλά.

Σημειώνεται πως η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Pfizer ανακοίνωσε σήμερα ότι το χάπι της κατά της Covid-19 είναι 89% αποτελεσματικό για την πρόληψη του κινδύνου νοσηλείας ή θανάτου, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών.

«Η ενδιάμεση ανάλυση έδειξε μια μείωση 89% του κινδύνου νοσηλείας που συνδέεται με την Covid-19 και θανάτου από οποιαδήποτε αιτία σε σύγκριση με ένα ψευδοφάρμακο (placebo) στους ασθενείς τρεις ημέρες μετά την έναρξη των συμπτωμάτων», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Pfizer.