Μπροστά σε ένα σπάνια περίπτωση προβλήματος στα γεννητικά όργανα και στην περιοχή του εντέρου βρέθηκε μια ομάδα γιατρών την οποία την κατέγραψε ως μία «περίεργη περίπτωση εκσπερμάτωσης του ορθού».

Ένας 33χρονος άνδρας ζήτησε ιατρική βοήθεια μετά από πέντε ημέρες πόνου στους όρχεις του. Οι πόνοι ήρθαν ως αποτέλεσμα μιας μακράς επίπονης περιόδου που αφορούσε την συγκεκριμένη περιοχή για 2 ολόκληρα χρόνια. Τα τελευταία δύο χρόνια, τα αέρια του εντέρου του περνούσαν και από τα ούρα του, ουρούσε κόπρανα και περνούσε μια «σημαντική ποσότητα» ούρων και σπέρματος από τον πρωκτό του. Όπως αναφέρει το iflscience.com η συγκεκριμένη πάθηση είναι τόσο σπάνια που δεν υπήρξε κάποιος επιστημονικός ορισμός.

Συνολικά, τα υγρά, τα στερεά και τα αέρια δεν έβγαιναν από το πέρασμα από το οποίο παραδοσιακά έπρεπε να εκλύονται.

Η ομάδα, που δημοσίευσε τη μελέτη στο περιοδικό Cureus, διαπίστωσε ότι ο ασθενής είχε πρησμένο όρχι. Τα εργαστήρια έδειξαν σημάδια λοίμωξης του ουροποιητικού συστήματος, ενώ μια ψηφιακή εξέταση του ορθού έδειξε σημάδια προβλήματος στο τοίχωμά του.

Ακτινογραφία ασθενούς

Τι έδειξαν οι εξετάσεις – «Μην περιμένετε δύο χρόνια για να ζητήσετε βοήθεια»

Περαιτέρω δοκιμές επιβεβαίωσαν την ύπαρξη ενός συριγγίου μεταξύ της ουρήθρας και του ορθού, από το οποίο περνούσαν τα διάφορα υγρά και στερεά. Εκτός από την επιδιόρθωση του συριγγίου μέσω χειρουργικής επέμβασης, η ομάδα αναζήτησε πιθανές αιτίες του προβλήματος.

Μετά από περαιτέρω έρευνα, διαπίστωσαν ότι δύο χρόνια πριν-γύρω από την εμφάνιση των συμπτωμάτων-βρισκόταν σε κώμα τριών εβδομάδων μετά από δηλητηρίαση από κοκαΐνη και φαινκυκλιδίνη (PCP). Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νοσοκομείο, του τοποθετήθηκε καθετήρας Foley, κατά τον οποίο πιθανότατα προκλήθηκε ο τραυματισμός.

Ακτινογραφία ασθενούς

Η ιστορία όμως είχε αίσιο τέλος. Όχι φανταστικό αλλά τουλάχιστον πιο… ανακουφιστικό. Ο ασθενής ανάρρωσε με ήπια μειωμένο όγκο εκσπερμάτισης πριν την ολοκληρωτική ίαση μήνες μετά.

Η ομάδα των επιστημόνων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ενώ οι καθετήρες Foley είναι σημαντικοί για τη θεραπεία και τη διαχείριση των ασθενών, οι γιατροί πρέπει να γνωρίζουν πιθανές (και σπάνιες) επιπλοκές που μπορεί να προκύψουν από τη χρήση τους.

Τέλος η ομάδα των γιατρών επεσήμανε με νόημα ότι «αν δείτε να βγαίνουν κόπρανα από την ουρήθρα σας και σπέρμα από τον πρωκτό σας μην περιμένετε 2 χρόνια μέχρι να ζητήσετε βοήθεια».

Πηγή εικόνων: www.cureus.com