Η προσπάθεια απώλειας των περιττών κιλών που ταλαιπωρούν τον οργανισμό σας δε χρειάζεται να γίνει μια επίπονη και δύσκολη διαδικασία.

Αρκεί να υπάρχει θέληση για… αλλαγή του τρόπου σκέψης και αντιμετώπισης των πραγμάτων.

Με άλλα λόγια, «δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο»!

Δείτε παρακάτω μερικούς απλούς, εναλλακτικούς κι έξυπνους τρόπους που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε το στόχο σας για αλλαγή των καθημερινών σας συνηθειών, που θα οδηγήσουν στην επιθυμητή απώλεια των περιττών κιλών:

Στρώστε το τραπέζι

Μπορεί τα βραστά λαχανικά να σας φαίνονται άνοστα, αλλά αν φροντίσετε να τα «σερβίρετε» στον εαυτό σας σε… ένα «λαχταριστό» ντεκόρ, τότε θα διαπιστώσετε ότι θα αλλάξει η στάση σας απέναντί τους και δε θα δυσανασχετείτε γιατί δε μπορείτε να φάτε εκείνο το λιπαρό χάμπουργκερ που ονειρευόσασταν προηγουμένως.

Τοποθετήστε μαχαιροπίρουνα στο τραπέζι και χρησιμοποιείστε τα για να κόψετε το φαγητό σας σε μικρές μπουκιές, καθώς με αυτόν τον τρόπο θα συνηθίσετε να τρώτε με πιο αργό ρυθμό, κάτι που θα βοηθήσει τον οργανισμό σας να καταλάβει πότε έχει επέλθει ο κορεσμός, με αποτέλεσμα να καταλήξετε να τρώτε λιγότερο.

«Χρωματίστε» το πιάτο σας

Φροντίστε να γεμίσετε με «χρώμα» το πιάτο σας, με μια ποικιλία λαχανικών, αφήνοντας ένα μικρό μόνο μέρος για τις πρωτεΐνες.

Θα «χορτάσουν» πρώτα τα μάτια σας και σύντομα θα διαπιστώσετε ότι το ίδιο θα συμβεί και το στομάχι σας.

Τραβήξτε φωτογραφίες από το φαγητό σας

Αφού κάνατε τόση προετοιμασία, γιατί να μη μοιραστείτε το αποτέλεσμα με τους φίλους σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Βγάλτε μια φωτογραφία της μερίδας σας πριν από το φαγητό και ανακαλύψτε ότι με αυτόν τον τρόπο θα μάθετε να «εκτιμάτε» καλύτερα αυτό που βρίσκεται στο πιάτο σας… ακόμη κι αν είναι μια «στεγνή» σαλάτα.