Κλείνει την πύλη του στα ορθοπεδικά περιστατικά ένα από τα δύο εξειδικευμένα ορθοπεδικά νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου, που δεκαετίες τώρα εφημερεύει καθημερινά για να τα φροντίζει. Το Ασκληπιείο Βούλας, το οποίο μαζί με το ΚΑΤ καλύπτουν το Λεκανοπέδιο -και όχι μόνο- πραγματοποιώντας καθημερινά ορθοπεδική εφημερία τα τελευταία 50 χρόνια, αιφνιδιαστικά σταματάει και εφημερεύει πλέον μόνο κάθε τέσσερις μέρες για γενικά περιστατικά.

Τα παραπάνω κατήγγειλαν χθες οι εργαζόμενοι σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στην πύλη του μοναδικού δημόσιου νοσοκομείου στα νότια προάστια. «Η πύλη του νοσοκομείου θα κλείνει καθημερινά στις 3 το μεσημέρι, αφήνοντας έξω τα ορθοπεδικά περιστατικά που δεκαετίες τώρα περιθάλπει. Ετσι αποφάσισε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, σε συνεργασία με τη διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας», φώναξαν οι εργαζόμενοι σύμφωνα με την efsyn.gr.

Οι εργαζόμενοι ζητούν να αρθεί άμεσα η απόφαση για απόσυρση του νοσοκομείο από την καθημερινή ορθοπεδική εφημερία, να ενισχυθεί με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση των συμβασιούχων και καλούν κατοίκους της Νοτιοανατολικής Αττικής να υπερασπιστούν το νοσοκομείο τους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 21 Απριλίου στις 19.00 μπροστά στο Ασκληπιείο.