Συνολικά 200 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου τους κατά της Covid-19 θα παραδώσουν οι Pfizer και BioNTech το δεύτερο φετινό τρίμηνο, όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στην ποσότητα αυτή, όπως σημειώνει το Reuters, περιλαμβάνονται δέκα εκατομμύρια δόσεις που επρόκειτο να παραδοθούν το τρίτο και το τέταρτο τρίμηνο.

«Αυτές οι δέκα εκατ. δόσεις θα ανεβάσουν το σύνολο των δόσεων του εμβολίου των BioNTech-Pfizer στο δεύτερο τρίμηνο σε πάνω από 200 εκατομμύρια» τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Αυτά είναι πολύ καλά νέα. Δίνουν στις χώρες – μέλη το περιθώριο να κινηθούν και πιθανώς να καλύψουν κενά στις παραδόσεις» πρόσθεσε.

Oι εταιρείες Pfizer Inc και BioNTech SE θα υπερβούν φέτος κατά περίπου 20% τον αρχικό στόχο που είχαν θέσει για την παραγωγή εμβολίων για την Covid-19, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά.

«Θα υπερβούμε ξεκάθαρα, φέτος, τα 2 δισεκατομμύρια δόσεις», τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε. Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία θα μπορούσε να παρασκευάσει 2,3 έως 2,4 δισεκατομμύρια δόσεις.

Μέχρι το τέταρτο τρίμηνο του έτους οι δύο εταιρείες θα έχουν φτάσει σε ρυθμό παραγωγής 3 δισεκατομμυρίων δόσεων τον χρόνο και θα είναι σε θέση να παρασκευάσουν αυτήν την ποσότητα του χρόνου.