Την έγκριση δύο νέων εμβολίων κατά του κορονοϊού για δημόσια χρήση, που αναπτύχθηκαν από εταιρείες της χώρας, ενέκριναν σήμερα (25/02) οι υγειονομικές Αρχές της Κίνας.

Τα εμβόλια αυτά, που παρασκεύασαν η εταιρεία CanSino Biologics και μια θυγατρική της Sinopharm, έχουν λάβει υπό όρους έγκριση, αφότου επιβεβαιώθηκαν ως αποτελεσματικά κατά της Covid-19, έγινε γνωστό από την Εθνική Διοίκηση Ιατρικών Προϊόντων.

Το Ινστιτούτο Βιολογικών Προϊόντων της Ουχάν, θυγατρική του εργαστηρίου Sinopharm, επιβεβαίωσε πως το ποσοστό αποτελεσματικότητας του εμβολίου του είναι 72,51%. Η CanSino Biologics αναφέρει ένα ποσοστό αποτελεσματικότητας στο 65,28% για το εμβόλιό της 28 ημέρες μετά τον εμβολιασμό.

Η Κίνα, επομένως, έχει δώσει το «πράσινο φως» σε τέσσερα εμβόλια, που έχουν αναπτυχθεί στη χώρα. Τον Φεβρουάριο, η Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων της χώρας ενέκρινε υπό όρους την κυκλοφορία στην αγορά του εμβολίου CoronaVac της Sinovac. Τον Δεκέμβριο, είχε εγκρίνει το εμβόλιο της Sinopharm.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Κινεζική Αρχή Φαρμάκων υπογράμμισε, σήμερα, ότι θα ζητήσει από τις δύο κατασκευάστριες εταιρείες να «συνεχίσουν να διεξάγουν σχετικές έρευνες, να εκπληρώνουν τα κριτήρια της υπό όρους έγκρισης και να καταθέσουν τα αποτελέσματά των επιπλέον ερευνών στις προβλεπόμενες προθεσμίες».

Η Κίνα έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα ταχύτητας για την ανάπτυξη εμβολίων στη χώρα. Η κυβέρνηση είχε ορίσει ως στόχο να εμβολιάσει 50.000.000 ανθρώπους πριν από τα μέσα Φεβρουαρίου, με περισσότερες από 40.000.000 δόσεις να έχουν χορηγηθεί έως τις 9 Φεβρουαρίου.

Επίσης, η Κίνα παράσχει δωρεάν εμβόλια σε 53 χώρες και τα εξάγει σε περισσότερες από 20, οι οποίες έχουν κάνει παραγγελία για την αγορά τους.

TAGS