Η νέα μετάλλαξη του SARS-CoV-2 που εντοπίστηκε στη Βρετανία φαίνεται ότι κυκλοφορούσε στη Γερμανία από τον Νοέμβριο, καθώς γιατροί την βρήκαν εκ των υστέρων σε δείγματα που είχαν ληφθεί από έναν ηλικιωμένο ασθενή, ο οποίος στο μεταξύ απεβίωσε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Die Welt, οι ειδικοί της Ιατρικής Σχολής του Ανόβερου κατάφεραν να εντοπίσουν την μετάλλαξη B1.1.7 σε δείγματα που είχαν ληφθεί από αυτόν τον ασθενή, ο οποίος έπασχε και από υποκείμενα νοσήματα. Η εφημερίδα επικαλείται ως πηγή της το υπουργείο Υγείας της Κάτω Σαξονίας. Το νοσοκομείο Charite του Βερολίνου επιβεβαίωσε το εύρημα.

Η μετάλλαξη αυτή, η οποία εξαπλώνεται τάχιστα στη Βρετανία, πιστεύεται ότι είναι πιο μολυσματική από τις άλλες. Με βάση τις πρώτες αναλύσεις ωστόσο, δεν προκαλεί πιο σοβαρά συμπτώματα.

Την περασμένη εβδομάδα το κρατίδιο της Βάδης-Βιρτεμβέργης ανακοίνωσε ότι εντόπισε τη νέα παραλλαγή σε έναν άνθρωπο που έφτασε αεροπορικώς από τη Βρετανία στη Φραγκφούρτη στις 20 Δεκεμβρίου. Ο ταξιδιώτης ήθελε να επισκεφθεί συγγενείς του και βρέθηκε θετικός κατά την άφιξή του. Τον παρέλαβαν από το αεροδρόμιο μέλη της οικογένειάς του και έκτοτε βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι τους.