Αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέφερε ότι αν οι τελευταίες δοκιμές του εμβολίου για τον κορονοϊό της AstraZeneca είναι θετικές, τότε η διάθεσή του μπορεί να ξεκινήσει ακόμη και τον Νοέμβριο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Ευρωπαίος Αξιωματούχος μίλησε σε δημοσιογράφους και ανέφερε ότι η Κομισιόν και η AstraZeneca έχουν συμφωνήσει για την άμεση διάθεση του εμβολίου.

Αυτό θα συμβεί μόνο αν η τρίτη φάση των δοκιμών του εμβολίου, που ολοκληρώνεται τον Οκτώβριο, θα έχει θετικά αποτελέσματα.

Η συμφωνία προβλέπει μέχρι το τέλος του έτους να έχουν παραδοθεί στην Ευρώπη 30.000.000 δόσεις, ενώ η διάθεσή του θα γίνει με βάση τα πληθυσμιακά στοιχεία. Στην Ελλάδα αντιστοιχούν περίπου 600.000 – 700.000 δόσεις.

Όπως είχε δηλώσει ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, «θα ξεκινήσουμε με 700.000 δόσεις το Δεκέμβριο που θα είναι μόνη ή διπλή δόση, και γύρω στις 3 εκατ. δόσεις συνολικά».

Νωρίτερα το Reuters με δημοσίευμά του ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ελπίζει πως έως το τέλος του 2020 θα είναι διαθέσιμες στην Ευρώπη οι πρώτες δόσεις του εμβολίου

Η Pfizer υπολογίζει στο τέλος Οκτωβρίου να ενημερώσει για το εμβόλιο

Η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Pfizer ανακοίνωσε σήμερα ότι θα γνωρίζει έως τα τέλη Οκτωβρίου εάν το εμβόλιο κατά της COVID-19 που αναπτύσσει είναι πετυχημένο και στην περίπτωση που αυτό ισχύει, θα το υποβάλει αμέσως για έγκριση.

Η Pfizer έχει συμπεριλάβει 23.000 ασθενείς στις δοκιμές εμβολίου μέχρι σήμερα, δήλωσε ο διευθύνων της σύμβουλος ‘Αλμπερτ Μπουρλά σε διαδικτυακή ενημέρωση που χρηματοδότησε η Διεθνής Ομοσπονδία Φαρμακοβιομηχανιών.

Η Pfizer προσπαθεί να αναπτύξει ένα εμβόλιο κατά του νέου κορονοϊού μαζί με τον εταίρο της, τη γερμανική εταιρία βιοτεχνολογίας BioNTech.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.