Κοιλιά-τεστοστερόνη και μυϊκός ιστός έναντι περιφέρειας-οιστρογόνων και κυτταρίτιδας. Μόλις μερικά παραδείγματα που δείχνουν ότι άνδρες και γυναίκες, λες και προέρχονται από δύο αντίθετους πλανήτες! Και όσο διαφέρουν στα «σημεία», εξίσου διαφορετικοί είναι και οι λόγοι που οδηγούν το κάθε φύλο στις μικρές διατροφικές παρασπονδίες που φέρνουν σε βάθος χρόνου μεγάλη άνοδο στους δείκτες της ζυγαριάς.

Ανδρικές «κακοτοπιές»…

Μπάλα και αντροπαρέα: Δεν είναι λίγες οι φορές που οι ανδρικές έξοδοι και οι αθλητικές συναθροίσεις τους, συνδέονται με την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και πάσης φύσεως τηγανιτών μεζέδων. Βάλτε μέτρο!

Πριν βγείτε από το σπίτι καταναλώστε κάποιο χορταστικό ελαφρύ γεύμα, όπως για παράδειγμα μία σαλάτα με τόνο/κοτόπουλο, ή ένα ημιαποβουτυρωμένο γιαούρτι με φρούτα και λίγους ανάλατους ξηρούς καρπούς. Με τον τρόπο αυτό θα καταφέρετε κατά την έξοδό σας να περιοριστείτε σε μία φυσιολογική ποσότητα φαγητού και να αποφύγετε τις υπερβολές.

Αναφορικά με το αλκοόλ, περιοριστείτε στα 1-2 ποτά. Προκειμένου να καταναλώσετε μικρότερη ποσότητα μπορείτε να «ξεγελαστείτε» πίνοντας εναλλάξ με τα ποτά σας μη αλκοολούχα ροφήματα όπως σόδα με 1 φέτα λεμόνι ή light αναψυκτικά που περιέχουν λιγότερες από 1 θερμίδες.

Στρες: Το άγχος -ιδιαίτερα αυτό που προκαλείται από προβλήματα στον τομέα της δουλειάς- επιβαρύνει και κυριολεκτικά «βαραίνει» την πλειοψηφία των ανδρών, με το σκεπτικό ότι ένας αγχωμένος άνθρωπος τείνει να τρώει περισσότερο φαγητό κακής ποιότητας, καθώς επίσης και να μην ασκείται σωματικά. Αν ωστόσο προσπαθήσετε να συνδυάσετε μία ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή με ένα δραστήριο σωματικά τρόπο ζωής, τότε θα απαλλαγείτε από το στρες και θα διαχειριστείτε το βάρος σας… «χαλαρά»!

Ατοπήματα γένους θηλυκού…

«Δύσκολες μέρες»: Όχι, οι extra θερμίδες που καταναλώνετε πριν ή κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως δεν καίγονται αυτομάτως από τον οργανισμό. Ακόμη και αν νιώθετε εντονότερα την ανάγκη να φάτε κάτι παραπάνω, δείξτε ιδιαίτερη προσοχή και οργανώστε σωστά την ημέρα σας προκειμένου να μη σας παρασύρουν οι… ορμόνες!

Πραγματοποιήστε περισσότερα μικρά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας, αυξήστε την κατανάλωση υγιεινών τροφίμων πλούσια σε φυτικές ίνες, όπως τα φρούτα και τα λαχανικά, και περιορίστε την πρόσληψη αλατιού.

Συναισθηματικό φαγητό: Συχνά οι γυναίκες στρέφονται στο φαγητό ως μία διέξοδο προκειμένου να αισθανθούν καλύτερα συναισθηματικά. Δυστυχώς όμως οι τύψεις και οι ενοχές που έπονται μίας πρόσκαιρης ικανοποίησης του ουρανίσκου, δεν εξαφανίζουν το πρόβλημα.

Αντί να στραφείτε στο ψυγείο σας, αρχίστε να εκφράζεστε διαφορετικά και βρείτε χόμπι και ασχολίες που σας ικανοποιούν. Κι αν η γυμναστική απουσίαζε μέχρι τώρα από τη ζωή σας, επιχειρήστε να εκτονωθείτε κάνοντας κάποια μορφή άσκησης που σας ευχαριστεί και θα δείτε ότι τελικά… αξίζει τον κόπο!

Πηγή: nutrimed.gr