Για πιθανή εφαρμογή μέτρων υποστήριξης του συστήματος υγείας, των επιχειρήσεων, αλλά και της οικονομίας καθώς ο κορονοϊός εξακολουθεί να εξαπλώνεται, εξετάζει η βρετανική κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Οικονομικών.

Στη Βρετανία έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής 40 κρούσματα του κορονοϊού, ενώ ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε πως είναι ενδεχόμενο να υπάρξει «μία πολύ σοβαρή εξάπλωση του κορονοϊού» και ότι η χώρα θα πρέπει να προετοιμαστεί για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. «Είμαστε καλά προετοιμασμένοι για αυτή την παγκόσμια απειλή, ενώ καθώς η μεγαλύτερη οικονομική εικόνα ξεκαθαρίζει, είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε μεγαλύτερη υποστήριξη, όπου αυτό χρειάζεται» δήλωσε ο Βρετανός ΥΠΟΙΚ Ρίσι Σουνάκ.

Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ δήλωσε πως η Βρετανία δεν σκοπεύει να ματαιώσει τις μαζικές εκδηλώσεις ή τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις εξαιτίας της ανησυχίας για τον κορονοϊό αλλά θα απαιτηθεί σχετική νομοθεσία αν κριθεί απαραίτητο να λάβει μελλοντικά τέτοια μέτρα, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

«Αυτή τη στιγμή, δεν προτείνουμε την ματαίωση μαζικών εκδηλώσεων, αλλά και τα σχολεία δεν θα πρέπει να κλείσουν εκτός εάν υπάρξει κάποιο κρούσμα εκεί και τότε τα σχολεία κληθούν να κλείσουν. Μπορεί να υπάρξουν πράγματα που θα χρειαστεί να κάνουμε στο μέλλον και τα οποία δεν θέλουμε να κάνουμε, αλλά θα χρειαστούμε την εξουσία για να τα κάνουμε, επομένως θα προτείνουμε έκτακτη νομοθεσία» εξήγησε ο ίδιος στο BBC.