Τόσα θύματα άφησε η «χειρότερη επιδημία ιλαράς» των καιρών μας

Ο βαρύτατος φόρος αίματος που ο WHO χαρακτήρισε «χειρότερη επιδημία ιλαράς του κόσμου»


ΥΓΕΙΑ
7:50
21/01/2020
Τόσα θύματα άφησε η «χειρότερη επιδημία ιλαράς» των καιρών μας
1
loading

«Περισσότερα κεφάλαια» αναζητούν με ανακοίνωσή τους οι υγειονομικές αρχές του Κονγκό για να δώσουν τέλος στην επιδημία ιλαράς που έχει στερήσει μέχρι σήμερα τη ζωή σε περισσότερους από 6.000 ανθρώπους.

Το Κονγκό έχει δαπανήσει μέχρι στιγμής 27,6 εκατ. δολάρια για την επιδημία, εκτιμά ωστόσο πως θα χρειαστούν άλλα 40 εκατ. για να επιστρατευτεί ο μηχανισμός για τη θωράκιση του πληθυσμού και τον εμβολιασμό των παιδιών. Ένα στα τέσσερα κρούσματα εξάλλου αφορά σε παιδιά άνω των 5 ετών.

Από την αρχή του 2019, πάνω από 310.000 κρούσματα ιλαράς εντοπίστηκαν στο Κονγκό, παρά τον εμβολιασμό 18 εκατ. παιδιών άνω των 5 ετών.

Και δεν είναι μόνο το Κονγκό, καθώς από τον Δεκέμβριο η ιλαρά πλήττει και τη Σαμόα, η οποία έχασε μέχρι στιγμής 81 πολίτες.

Κι όλα αυτά την ώρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) μας λέει πως το εξαιρετικά μεταδοτικό νόσημα μπορεί εύκολα να αποτραπεί μέσω ενός απλού και ασφαλούς εμβολίου…

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Εμβόλιο ιλαράς

    Να στείλουμε τους αρνητές του εμβολίου να πάνε τα παιδιά τους να ζήσουν δίπλα στα παιδιά του Κογκό. Να δούμε, τολμάνε τις συνωμοσιολογικές μεγαλοστομίες; Εδώ τα έχουν δίπλα στα δικά μας εμβολιασμένα παιδιά και το παίζουν παντογνώστες εκ του ασφαλούς.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει