Είναι μόλις η τρίτη φορά στα χρονικά της επιστήμης που έγινε μια τέτοια μεταμόσχευση, με τις άλλες δύο να έχουν λάβει μάλιστα χώρα πριν από 40 χρόνια!

Ο άντρας που γεννήθηκε λοιπόν χωρίς όρχεις θα μπορεί να αποκτήσει τελικά παιδιά στη ζωή του, καθώς δέχτηκε ένα μόσχευμα από τον δίδυμο αδερφό του. Και καθώς είναι μονοζυγωτικοί δίδυμοι, έχουν πανομοιότυπο DNA, κάτι που σημαίνει πως το γενετικό υλικό που θα περάσει στα παιδιά του θα είναι σχεδόν το δικό του.

Ο 36χρονος Σέρβος υποβλήθηκε σε εγχείρηση 6 ωρών στο Βελιγράδι, όπως μας λένε οι «New York Times», μια πολύ δύσκολη επέμβαση που εγκυμονούσε πολλούς κινδύνους. Γι’ αυτό και είναι μόλις η τρίτη φορά στην ιστορία της ιατρικής που επιχειρήθηκε κάτι τέτοιο.

Δύο μάλιστα από τα μέλη του ιατρικού team, οι Dicken Ko και Branko Bojovic, είχαν πάρει μέρος και στην πρώτη μεταμόσχευση πέους της Αμερικής το 2016.

Η μεταμόσχευση χαιρετίστηκε από την επιστημονική κοινότητα, καθώς ανοίγει νέους δρόμους για ανθρώπους που έχουν υποστεί τραυματισμό ή πάσχουν από καρκίνους