Σεξ στα 15 χωρίς τη χρήση προφυλακτικού: Ανησυχητικά τα ευρήματα έρευνας για την Ελλάδα

Το 2018, ένας στους 4 αναφέρει ότι είχε τουλάχιστον μία ολοκληρωμένη σεξουαλική επαφή


ΥΓΕΙΑ
14:25
29/11/2019
Σεξ στα 15 χωρίς τη χρήση προφυλακτικού: Ανησυχητικά τα ευρήματα έρευνας για την Ελλάδα
14
loading

Προβληματισμό προκαλεί το εύρημα μελέτης του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας (ΕΠΙΨΥ) για τη χρήση προφυλακτικού από τους εφήβους με ολοκληρωμένη σεξουαλική επαφή, καθώς διαχρονικά από το 2002 στο 2018 το ποσοστό 15χρονων που αναφέρουν χρήση προφυλακτικού μειώνεται σημαντικά από 86,9% σε 75,6%.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, 1η Δεκεμβρίου, το ΕΠΙΨΥ ανακοινώνει πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα για τη σεξουαλική συμπεριφορά των εφήβων στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΠΙΨΥ, το 2018 ένας στους 4, 15χρονους (26,4%) αναφέρει ότι είχε τουλάχιστον μία ολοκληρωμένη σεξουαλική επαφή, σε σχεδόν διπλάσιο ποσοστό τα αγόρια (34,3%) συγκριτικά με τα κορίτσια (18,6%). Διαχρονικά, από το 2002 στο 2018, το ποσοστό 15χρονων αγοριών που αναφέρουν ότι είχαν έστω και μία ολοκληρωμένη σεξουαλική επαφή δεν μεταβάλλεται σημαντικά (33,6% και 34,3%, αντίστοιχα) ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τα κορίτσια διπλασιάζεται (από 9,6% σε 18,6%).

Μεταξύ των 15χρονων που αναφέρουν ολοκληρωμένη σεξουαλική επαφή, το 2018 τρεις στους 4 εφήβους (75,6%) απαντούν ότι κατά τη διάρκεια της τελευταίας σεξουαλικής επαφής που είχαν έκαναν -οι ίδιοι ή ο/η σύντροφός τους- χρήση προφυλακτικού, αγόρια και κορίτσια σε παρόμοια ποσοστά (76,7% και 73,7%, αντίστοιχα). Ωστόσο, ποσοστό 18,3% των εφήβων απαντούν ότι δεν έκαναν χρήση προφυλακτικού ενώ 6,1% απαντούν «δεν ξέρω». Διαχρονικά από το 2002 στο 2018 το ποσοστό των δεκαπεντάχρονων που αναφέρουν χρήση προφυλακτικού μειώνεται σημαντικά από 86,9% σε 75,6%.

Μεταξύ των 15χρονων που αναφέρουν ολοκληρωμένη σεξουαλική επαφή, δύο στους τρεις (73,6%) την είχαν πρόσφατα (~15 ετών), ένας στους τέσσερις (26,4%) στην ηλικία των 14 ετών ή νωρίτερα και ένας στους δέκα (9,7%) στη ηλικία των 13 ετών ή νωρίτερα. Το ποσοστό των αγοριών που αναφέρουν ολοκληρωμένη σεξουαλική επαφή στην ηλικία των 13 ετών ή νωρίτερα είναι σημαντικά υψηλότερο (14,2%) από το αντίστοιχο των κοριτσιών (1,7%).

Η εμπειρία της πρώτης σεξουαλικής επαφής είναι ένα σημαντικό γεγονός στη ζωή το οποίο συμβάλλει στη σεξουαλική ανάπτυξη και έχει αντίκτυπο στις μελλοντικές σεξουαλικές εμπειρίες και συμπεριφορές, αναφέρει το ΕΠΙΨΥ. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 2018 ένα στα πέντε κορίτσια (20,5%) και ένα στα δεκατρία αγόρια (7,9%) απαντούν, σχετικά με την πρώτη ολοκληρωμένη σεξουαλική επαφή που είχαν, είτε ότι δεν ήθελαν πραγματικά να συμβεί είτε ότι θα προτιμούσαν να έχει συμβεί αργότερα. Επιπλέον, ένας στους επτά έφηβους (14,1%) που αναφέρουν ότι είχαν ήδη τουλάχιστον μία ολοκληρωμένη σεξουαλική επαφή, απαντούν ότι πριν την πρώτη επαφή τους είχαν καταναλώσει αλκοόλ ή κάποια άλλη ουσία.

«Βλέποντας ότι μια σημαντική μερίδα εφήβων είναι σεξουαλικά ενεργοί στην ηλικία των 15 ετών, τα στοιχεία του ΕΠΙΨΥ υπογραμμίζουν την ανάγκη για εντατικοποίηση, ήδη από το Δημοτικό, των προγραμμάτων και παρεμβάσεων αγωγής υγείας που αφορούν συγκεκριμένα στη σεξουαλική συμπεριφορά και υγεία», αναφέρει η Άννα Κοκκέβη, ομότιμη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών και επιστημονική υπεύθυνη του Τομέα Επιδημιολογικών και Ψυχοκοινωνικών Ερευνών του ΕΠΙΨΥ. Τονίζει ωστόσο ότι «οι παρεμβάσεις αυτές πρέπει να βασίζονται σε σύγχρονες και επιστημονικά τεκμηριωμένες πρακτικές που σχετίζονται όχι αποκλειστικά και μόνο με τη σεξουαλική συμπεριφορά αυτή καθαυτή, αλλά με το σύνολο των παραμέτρων που την επηρεάζουν, όπως, για παράδειγμα, το φύλο, οι αλλαγές στο σώμα του εφήβου, η ποιότητα της επικοινωνίας με τους γονείς, το σχολικό περιβάλλον και η διαρκώς αυξανόμενη χρήση του Διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

14
σχόλια
 1. avatar Ο Θεός είπε: Προσέξτε κάνω καινούρια τα πάντα. Εγώ θα δώσω σε αυτόν που διψάει από την πηγή του νερού της ζωής δωρεάν. Και θα εξαλείψω κάθε δάκρυ από τα μάτια σας και ο θάνατος δεν θα υπάρχει πλέον…ούτε κραυγή ούτε πόνος δε θα υπάρχουν πλέον επειδή

  Όσο παλαιομοδίτικο και αν ακουστεί αυτό που θα πω αξίζει όμως να ακουστεί. Το σεξ δεν παίζει πρωταρχικό ρόλο στη ζωή του ανθρώπου ως ολοκλήρωση προσωπικότητας και καλής ψυχολογίας όταν γίνεται επιπόλαια χωρίς την ευλογία του Θεού στο ζευγάρι άνδρα και γυναίκας στην ενήλικη ζωή του. Τα πιο πολλά παιδιά εθισμένα από την πορνογραφία που κυκλοφορεί ασύστολα παντού, κάνουν παιχνίδια τέτοια χάνοντας την αξιοπρέπειά τους και μετανιώνοντας τις περισσότερες φορές την πράξη τους. Δυστυχώς ενώ υπήρχε και υπάρχει το σλόγκαν ότι η πορνεία είναι \"λειτούργημα\" για να αποφεύγονται οι βιασμοί και η διαφθορά, αντιθέτως μάλιστα είναι διαπιστωμένο ότι όσο πιο πολύ πορνεία κυκλοφορεί τόση πιο πολλή διαφθορά, βιασμοί και παιδεραστία υπάρχει. Δεν το διαπιστώνετε ; Βάλτε την εφηβική ηλικία σας σε δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με την αγάπη, ειρήνη μεταξύ συνανθρώπων κοινωνικά όπως ο Χριστός την έχει θεσπίσει , αγάπα τον πλησίον σου όπως τον εαυτό σου και βοήθησε τον αδύναμο και απροστάτευτο σε όλους τους τομείς. Ασχοληθείτε με την αληθινή φιλία και αλληλεγγύη, τον αθλητισμό, την τέχνη, τις σπουδές σας και κρατείστε το σώμα σας αγνό ώστε να το μοιραστείτε με αυτόν/αυτήν που θα έχει προτεραιότητες το σεβασμό προς τον Θεό και στην καρδιά σας μέσα σε ευλογημένο γάμο με όμορφη, χαρούμενη οικογένεια!

 2. avatar Ο Ιησούς Χριστός ήρθε να σώσει αμαρτωλούς &όχι να τους καταδικάσει.Αν αισθάνεσαι ότι είσαι αμαρτωλός έλα σήμερα στον Χριστό &Αυτός θα σε συγχωρέσει&θα σου δώσει αιώνια ζωή. Μελέτα την Καινή Διαθήκη. Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

  (1/8) Ζούμε σε έσχατους καιρούς και δυστυχώς πολλοί άνθρωποι που δεν μελετούν τον Λόγο του Θεού νομίζουν ότι είναι ελεύθεροι να κάνουν ότι θέλουν και ότι τους βολεύει χωρίς να έχουν ηθικές συνέπειες και χωρίς να λογοδοτήσουν και ποτέ. Όμως δεν είναι έτσι. Ο Θεός που έφτιαξε τον κόσμο, έδωσε τον άνδρα και την γυναίκα και ευλόγησε την συνεύρεση τους και το να κάνουν παιδιά και απογόνους. Όμως το να παίρνεις τα δώρα του Θεού (στην προκειμένη περίπτωση την ηδονή που είναι το αποτέλεσμα της σεξουαλικής συνεύρεσης) και να μην θέλεις να αναλάβεις τις ευθύνες σου, δηλαδή το να κάνεις οικογένεια και παιδιά είναι εκ του πονηρού.
  Μερικοί άνθρωποι θέλουν να έχουν σεξουαλικές σχέσεις έξω από το πλαίσιο και για το σκοπό που τις έχει δώσει ο Θεός. Και έτσι αυτό το κατά τα άλλα ¨ευλογημένο δώρο¨ του Δημιουργού Θεού προς τον άνθρωπο αντί από πηγή αληθινής χαράς και διαρκούς ευχαρίστησης έχει καταντήσει αιτία πόνου, δυστυχίας, εκμετάλλευσης και εμπορίας του γυναικείου σώματος. Κάποιοι άνθρωποι που δοκιμάζουν το σεξ εκτός γάμου συμβαίνει να έχουν και ανεπιθύμητες εγκυμοσύνη και για να απαλλαγούν από το παιδί που κυοφορεί η κοπέλα καταλήξουν στην έκτρωση που στα μάτια του άγιου Θεού αυτό είναι ακόμα μεγαλύτερη αμαρτία από την πορνεία που διέπραξαν οι έχοντες σεξουαλικές σχέσεις εκτός γάμου, δηλαδή είναι δολοφονία ενός ανθρώπου που απλά δεν έχει βγει ακόμα από την ¨κοιλιά¨ της μητέρας του.

 3. avatar Ο Ιησούς Χριστός ήρθε να σώσει αμαρτωλούς &όχι να τους καταδικάσει.Αν αισθάνεσαι ότι είσαι αμαρτωλός έλα σήμερα στον Χριστό &Αυτός θα σε συγχωρέσει&θα σου δώσει αιώνια ζωή. Μελέτα την Καινή Διαθήκη. Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

  (2/8) Όλα αυτά που συμβαίνουν φανερώνουν πόσο πολύ έχει αλλοτριωθεί ο άνθρωπος από την πονηρή καρδιά του και την αμαρτία αλλά ταυτόχρονα φανερώνει και πόσο πολύ μακριά από την αλήθεια και την δικαιοσύνη του άγιου Θεού και του Ιησού Χριστού ζει.

  Και δυστυχώς αμαρτίες που έχουν να κάνουν με το δώρο της σεξουαλικότητας στον άνθρωπο από τον Θεό είναι πολύ διαδομένες στην σημερινή εποχή μας (που είναι εποχή αυθαιρεσίας +υπερβολής) όπως είναι:η πορνεία,η μοιχεία,οι σεξουαλικές σχέσεις πριν ή έξω από τον γάμο που ευλόγησε ο Θεός- Δημιουργός,οι ασέλγειες,οι βιασμοί,οι παιδεραστίες,η πορνογραφία,η ομοφυλοφιλία,η μαστροπεία και άλλα παρόμοια για τα οποία μας όμως μας προειδοποιεί πολύ αυστηρά ο Λόγος του Θεού,δηλαδή η Αγία Γραφή πως όσοι κάνουν όλες αυτές τις αμαρτίες «βασιλεία Θεού δεν πρόκειται να κληρονομήσουν» Α’ Κορινθίους 6:9-11.

 4. avatar Ο Ιησούς Χριστός ήρθε να σώσει αμαρτωλούς &όχι να τους καταδικάσει.Αν αισθάνεσαι ότι είσαι αμαρτωλός έλα σήμερα στον Χριστό &Αυτός θα σε συγχωρέσει&θα σου δώσει αιώνια ζωή. Μελέτα την Καινή Διαθήκη. Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

  (3/8) Ο Ιησούς Χριστός δίδαξε τι σημασία του γάμου, το πόσο ιερός είναι αυτός ο θεσμός στα μάτια του Θεού αλλά και την πιστότητα και σεξουαλική καθαρότητα που πρέπει να επιδεικνύουν οι δυο σύζυγοι (άντρας και γυναίκα) μεταξύ τους.
  [3 Και ήρθαν σ\' αυτόν οι Φαρισαίοι, πειράζοντάς τον, και λέγοντάς του: Επιτρέπεται στον άνθρωπο να χωρίσει τη γυναίκα του για κάθε αιτία;
  4 Και αποκρινόμενος αυτός είπε: Δεν διαβάσατε ότι εκείνος που τους έπλασε απαρχής, αρσενικό και θηλυκό τούς έπλασε;
  5 Και είπε: «Εξαιτίας αυτού, ο άνθρωπος θα αφήσει τον πατέρα και τη μητέρα, και θα προσκολληθεί στη γυναίκα του, και θα είναι οι δύο σε μία σάρκα»;
  6 Ώστε, δεν είναι πλέον δύο, αλλά μία σάρκα. Εκείνο, λοιπόν, που ο Θεός συνένωσε, άνθρωπος ας μη χωρίζει.
  7 Του λένε: Γιατί, λοιπόν, ο Μωυσής πρόσταξε να δώσει έγγραφο διαζυγίου, και να τη χωρίσει;
  8 Τους λέει: Επειδή, ο Μωυσής εξαιτίας τής σκληροκαρδίας σας επέτρεψε να χωρίζεστε τις γυναίκες σας· απαρχής, όμως, δεν είχε γίνει έτσι.
  9 Σας λέω δε ότι, όποιος χωρίσει τη γυναίκα του, εκτός για λόγον πορνείας, και νυμφευθεί άλλη, γίνεται μοιχός· και όποιος νυμφευθεί χωρισμένη γυναίκα, γίνεται μοιχός.] Ματθαίος Ευαγγέλιο 19:3-9
  Από αυτό συμπεραίνουμε ότι ο Θεός όταν έπλασε τον πρώτο άνδρα του έδωσε μόνο μια γυναίκα και αυτός ο δεσμός θα ήταν ισόβιος και αιώνιος αν δεν αμάρταναν οι πρώτοι αυτοί άνθρωποι. Για τον Ιησού Χριστό οποιαδήποτε σχέση εκτός γάμου δεν είναι ευλογημένοι και θα φέρει άσχημες συνέπειες για τον άνθρωπο που τις κάνει.

 5. avatar Ο Ιησούς Χριστός ήρθε να σώσει αμαρτωλούς &όχι να τους καταδικάσει.Αν αισθάνεσαι ότι είσαι αμαρτωλός έλα σήμερα στον Χριστό &Αυτός θα σε συγχωρέσει&θα σου δώσει αιώνια ζωή. Μελέτα την Καινή Διαθήκη. Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

  (4/8) Ο Ιησούς Χριστός είπε ότι ο Θεός δεν δέχεται ούτε τον άνθρωπο που χωρίζει την γυναίκα του για να παντρευτεί άλλη (εκτός και αν η γυναίκα έκανε πορνεία ή μοιχεία).
  Επίσης η Αγία Γραφή μας λέει για το γάμο [4 Ο γάμος ας είναι τίμιος σε όλα, και το συζυγικό κρεβάτι αμόλυντο· τους πόρνους, όμως, και τους μοιχούς θα τους κρίνει ο Θεός.] προς Εβραίους επιστολή 13:4. Οποιαδήποτε σχέση πριν το γάμο είναι πορνεία και αν ο άνθρωπος είναι ήδη παντρεμένος τότε εκτός από πορνεία είναι και μοιχεία.
  Τέλος ο Ιησούς Χριστός δίδαξε πως πρέπει να αντιμετωπίζει κάποιος που θέλει να ζήσει αιώνια μαζί του το θέμα των σχέσεων [27 Ακούσατε ότι ειπώθηκε στους αρχαίους: «Μη μοιχεύσεις».
  28 Εγώ, όμως, σας λέω, ότι καθένας που κοιτάζει μια γυναίκα για να την επιθυμήσει, διέπραξε ήδη μοιχεία μέσα στην καρδιά του.
  29 Και αν το δεξί σου μάτι σε σκανδαλίζει, βγάλ\' το, και πέταξέ το από σένα· επειδή, σε συμφέρει να χαθεί ένα από τα μέλη σου, και να μη ριχτεί ολόκληρο το σώμα σου στη γέεννα.
  30 Και αν το δεξί σου χέρι σε σκανδαλίζει, κόψ\' το, και πέταξέ το από σένα· επειδή, σε συμφέρει να χαθεί ένα από τα μέλη σου, και να μη ριχτεί ολόκληρο το σώμα σου στη γέεννα.] Ματθαίο Ευαγγέλιο 5:27-30.
  Για το Ιησού Χριστό αμαρτία δεν είναι μόνο η πράξη της πορνείας – μοιχείας αλλα και η επιθυμία του ανθρώπου να διαπράξει μια από τις παραπάνω αμαρτίες. Αν κάποιος δηλαδή κοιτά πονηρά μια γυναίκα και θέλει να κοιμηθεί μαζί της χωρίς να την παντρευτεί όμως πρώτα τότε ακόμα και αυτό είναι αμαρτία…

 6. avatar Ο Ιησούς Χριστός ήρθε να σώσει αμαρτωλούς &όχι να τους καταδικάσει.Αν αισθάνεσαι ότι είσαι αμαρτωλός έλα σήμερα στον Χριστό &Αυτός θα σε συγχωρέσει&θα σου δώσει αιώνια ζωή. Μελέτα την Καινή Διαθήκη. Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

  ( 5/8) Για το Ιησού Χριστό αμαρτία δεν είναι μόνο η πράξη της πορνείας – μοιχείας αλλα και η επιθυμία του ανθρώπου να διαπράξει μια από τις παραπάνω αμαρτίες. Αν κάποιος δηλαδή κοιτά πονηρά μια γυναίκα και θέλει να κοιμηθεί μαζί της χωρίς να την παντρευτεί όμως πρώτα τότε ακόμα και αυτό είναι αμαρτια γιατί φανερώνει ότι ο άνθρωπος αυτός αδιαφορεί για τους νόμους του Θεού που έθεσε για τον γάμο. Έτσι ακόμα και το να κοιτάς πονηρά μια γυναίκα είναι αμαρτία (σε αυτήν την κατηγορία ανήκει και η πορνογραφία στο ίντερνετ ή στην τηλεόραση ή σε έντυπη μορφή) και ο Ιησούς Χριστός λέει ότι συμφέρει τον άνθρωπο να βγάλει το μάτι του ή τα μάτια του παρά η αμαρτία (πχ πορνογραφία) γίνει μια μέρα αιτία να ριχτεί όλο του το σώμα σε αιώνια τιμωρία (γιατί υπάρχει και αιώνια τιμωρία και δυστυχώς για όσους πάνε εκεί δεν υπάρχει γυρισμός ώστε να μετανοήσουν και μετά να πάνε κάπου αλλού).
  Όλα αυτά είναι αμαρτίες που μας δίδαξε ο Ιησούς Χριστός και είναι γραμμένα μέσα στον Λόγο του Θεού ,την Αγία Γραφή, αλλά επειδή πολλοί άνθρωποι δεν την διαβάζουν το αγνοούν και έτσι αμαρτάνουν κατά επανάληψη και κατά συρροή μέχρι να μεγαλώσουν και να παντρευτούν. Μερικοί όμως δυστυχώς συνεχίζουν να έχουν εξωγαμίες σχέσεις με πολλές γυναίκες/άνδρες ακόμα και αφού παντρευτούν.

 7. avatar Ο Ιησούς Χριστός ήρθε να σώσει αμαρτωλούς &όχι να τους καταδικάσει.Αν αισθάνεσαι ότι είσαι αμαρτωλός έλα σήμερα στον Χριστό &Αυτός θα σε συγχωρέσει&θα σου δώσει αιώνια ζωή. Μελέτα την Καινή Διαθήκη. Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

  ( 5/8) Για το Ιησού Χριστό αμαρτία δεν είναι μόνο η πράξη της πορνείας – μοιχείας αλλα και η επιθυμία του ανθρώπου να διαπράξει μια από τις παραπάνω αμαρτίες. Αν κάποιος δηλαδή κοιτά πονηρά μια γυναίκα και θέλει να κοιμηθεί μαζί της χωρίς να την παντρευτεί όμως πρώτα τότε ακόμα και αυτό είναι αμαρτια γιατί φανερώνει ότι ο άνθρωπος αυτός αδιαφορεί για τους νόμους του Θεού που έθεσε για τον γάμο. Έτσι ακόμα και το να κοιτάς πονηρά μια γυναίκα είναι αμαρτία (σε αυτήν την κατηγορία ανήκει και η πορνογραφία στο ίντερνετ ή στην τηλεόραση ή σε έντυπη μορφή) και ο Ιησούς Χριστός λέει ότι συμφέρει τον άνθρωπο να βγάλει το μάτι του ή τα μάτια του παρά η αμαρτία (πχ πορνογραφία) γίνει μια μέρα αιτία να ριχτεί όλο του το σώμα σε αιώνια τιμωρία (γιατί υπάρχει και αιώνια τιμωρία και δυστυχώς για όσους πάνε εκεί δεν υπάρχει γυρισμός ώστε να μετανοήσουν και μετά να πάνε κάπου αλλού).

 8. avatar Ο Ιησούς Χριστός ήρθε να σώσει αμαρτωλούς &όχι να τους καταδικάσει.Αν αισθάνεσαι ότι είσαι αμαρτωλός έλα σήμερα στον Χριστό &Αυτός θα σε συγχωρέσει&θα σου δώσει αιώνια ζωή. Μελέτα την Καινή Διαθήκη. Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

  (6/8) Δυστυχώς και η ψεύτικη θρησκεία των ημέρων μας δεν λέει αυτές τις αλήθειες στους ανθρώπους, και ιδιαίτερα στους νέους που το αίμα τους ¨βράζει¨ και το αποτέλεσμα είναι ο ελληνικός λαός να αφανίζεται από έλλειψη γνώσεως όπως λέει και την Αγία Γραφή( προφήτης Ωσηέ 4:6). Οι μισθωτοί άνθρωποι όλων των θρησκειών ς το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι οι άνθρωποι που θέλουν να παντρευτούν να πηγαίνουν σε αυτούς να τελέσουν την τελετή του γάμου για να εισπράξουν λίγα χρήματα και δεν τους ενδιαφέρει καθόλου που αυτοί οι άνθρωποι που παντρεύουν έχουν κάνει δεκάδες πορνείες ή έχουν προγαμιαίες σχέσεις και δυστυχώς έρχονται να ζητήσουν την ευλογία του Θεού χωρίς να έχουν μετανοήσει στο ελάχιστο που με την πρότερη ζωή τους τον Θεό που τους δημιούργησε.
  Γι αυτό και λέει ο Ιησούς Χριστός τα εξής λόγια για τους υποκριτές της θρησκείας αλλά και τι περιμένει όσους τους εμπιστεύονται την ψυχή τους και την αιωνιότητα τους.[ 13 Ο δε αποκριθείς είπε· Πάσα φυτεία, την οποίαν δεν εφύτευσεν ο Πατήρ μου ο ουράνιος, θέλει εκριζωθή.
  14 Αφήσατε αυτούς· είναι οδηγοί τυφλοί τυφλών· τυφλός δε τυφλόν εάν οδηγή, αμφότεροι εις βόθρον θέλουσι πέσει.] Ματθαίος Ευαγγέλιο 15:13-14.
  Ξέρω ότι πολλοί από αυτούς που θα διαβάσουν τα σχόλια μου έχουν υποπέσει σε κάποια από τις προαναφερόμενες αμαρτίες. Που αυτό σημαίνει ότι αν πεθαίνατε σήμερα θα αντιμετωπίζατε τον Ιησού Χριστό σαν κριτή σας.

 9. avatar Ο Ιησούς Χριστός ήρθε να σώσει αμαρτωλούς &όχι να τους καταδικάσει.Αν αισθάνεσαι ότι είσαι αμαρτωλός έλα σήμερα στον Χριστό &Αυτός θα σε συγχωρέσει&θα σου δώσει αιώνια ζωή. Μελέτα την Καινή Διαθήκη. Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

  (7/8) Όμως ευχαριστούμε τον Ιησού Χριστό που ήρθε στην γη,έγινε άνθρωπος και στο τέλος πέθανε στην θέση του κάθε αμαρτωλού ώστε να μην καταδικαστεί όποιος μετανοεί και πιστεύει στον Ιησού Χριστό αλλά λάβει συγχώρεση και να ζήσει μια νέα και άγια ζωή με την δύναμη που χορηγεί ο Θεός. Αν όμως ζητήσεις σήμερα, τώρα από τον Ιησού Χριστό να συγχωρέσει όλες τις αμαρτίες σου και να γίνει ο Σωτήρας σου τότε να είσαι σίγουρος ότι ο Ιησούς Χριστός θα σε ακούσει και θα έρθει στην ζωή σου και θα σε κάνει ένα νέο άνθρωπο.
  Άκουσε τον Ιησού Χριστό τι λέει σχετικά [20 Πρόσεξε, στέκομαι στη θύρα και κρούω· αν κάποιος ακούσει τη φωνή μου, και ανοίξει τη θύρα, θα μπω μέσα σ\' αυτόν, και θα δειπνήσω μαζί του κι αυτός μαζί μου.] Αποκάλυψη 3:20. Η πόρτα είναι η καρδιά σου. Αν ανοίξεις στον Ιησού Χριστό τότε θα μπει στην ζωή σου και θα τα κάνει όλα καινούργια , όμορφα και ευλογημένα.
  Να θυμάσαι ότι μόνο εσύ μπορείς να ανοίξεις της δική σου καρδιά και να προσκαλέσεις τον Ιησού. Δεν μπορεί να το κάνει κανείς άλλος για εσένα. Επίσης να θυμάσαι ότι έχεις μόνο αυτή την ζωή για να το κάνεις. Αν δεν το θεωρήσεις σοβαρό και επείγον και το αναβάλεις για αργότερα , αυτή η ημέρα μπορεί να μην έρθει ποτέ για εσένα και να έχεις φύγει από αυτήν την ζωή απροετοίμαστος για την συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο με Αυτόν που σε δημιούργησε γιατί με τον θάνατο δεν χάνεις μόνο την ζωή σου αλλά χάνεις και την ευκαιρία που είχες για να μετανοήσεις και να συμφιλιωθείς με τον Θεό.

 10. avatar Τι θα ωφεληθεί ο άνθρωπος αν κερδίσει τον κόσμο όλο&χάσει την ψυχή του;Ιησούς Χριστός,Μάρκος 8:36.Μόνο ο Ιησούς σώζει αιώνια!Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

  (8/8) Γι αυτό όσοι διαβάζετε αυτές τις γραμμές μην αναβάλλεται να ζητήσετε τον Ιησού Χριστό στην ζωή σας. Η Αγία Γραφή μα προτρέπει να [7 Γι\' αυτό, το Πνεύμα το Άγιο λέει: «Σήμερα, αν ακούσετε τη φωνή του,
  8 μη σκληρύνετε τις καρδιές σας,… 12 Προσέχετε, αδελφοί, να μη υπάρχει σε κανέναν από σας πονηρή καρδιά απιστίας, ώστε κάποιος να αποστατήσει από τον ζωντανό Θεό·
  13 αλλά, προτρέπετε ο ένας τον άλλον κάθε μία ημέρα ξεχωριστά, ενόσω ονομάζεται το «σήμερα»· για να μη σκληρυνθεί κάποιος από σας από την απάτη τής αμαρτίας·] Προς Εβραίους επιστολή 3:7-8 και 12-13 και αλλού λέει
  […δες, τώρα είναι καιρός ευπρόσδεκτος, δες, τώρα είναι ημέρα σωτηρίας ] προς Β’ Κορινθίους επιστολή 6:2.
  Εύχομαι προς όλους να κάνετε την σωστή επιλογή για την ζωή σας για τώρα αλλα κυρίως και για την αιωνιότητα.

  1. avatar Σατανακος

   Βρε τραβα κανε 10 τουμπες να συνελθεις γελοιε. Πορνεια καραγκιοζακο ειναι οταν διαθετεις το σωμα σου κατοπιν συναλλαγης. Γελοιε που θα πεις οτι ειναι πορνεια η συνευρεση εκτος γαμου αγραμματε νεαντερταλ

   1. avatar Καλά τώρα..

    ...εσύ το παίζεις και προοδευτικός !
    Μήπως συριζαίος ;

   2. avatar Τι θα ωφεληθεί ο άνθρωπος αν κερδίσει τον κόσμο όλο&χάσει την ψυχή του;Ιησούς Χριστός,Μάρκος 8:36.Μόνο ο Ιησούς σώζει αιώνια!Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

    Γεια σου.Καταρχάς ο τρόπος που εκφράζεις τις απόψεις σου δεν είναι όμορφος.+ αν ισχύουν αυτά που είπε ο Ιησούς Χριστός (που εγώ πιστεύω ότι ισχύουν 100% ) τότε μπορώ να σου πω ότι θα είσαι σε πολύ δύσκολη θέση όταν δεις τον Ιησού Χριστό πρόσωπο με πρόσωπο. Να τι είπε ο Ιησούς [ διότι εκ του περισσεύματος της καρδίας λαλεί το στόμα.
    35 Ο καλός άνθρωπος εκ του καλού θησαυρού της καρδίας εκβάλλει τα καλά, και ο πονηρός άνθρωπος εκ του πονηρού θησαυρού εκβάλλει πονηρά.
    36 Σας λέγω δε ότι διά πάντα λόγον αργόν, τον οποίον ήθελον λαλήσει οι άνθρωποι, θέλουσιν αποδώσει λόγον δι\' αυτόν εν ημέρα κρίσεως.
    37 Διότι εκ των λόγων σου θέλεις δικαιωθή, και εκ των λόγων σου θέλεις καταδικασθή.] Ματθαίος Ευαγγέλιο 12:34-37.Αν όμως θέλεις πραγματικά να καθαρίσει η καρδιά σου, ζήτησε το μόνο από Αυτόν που μπορεί να το κάνει, +Αυτός είναι ο Ιησούς Χριστός, ο Υιός του Θεού, που σταυρώθηκε για τις δικές σου+τις δικές μου αμαρτίες. Αυτό που έγραψα δεν είναι δική μου γνώμη αλλά τι δίδαξε ο Ιησούς Χριστός για τον γάμο και τις σεξουαλικές σχέσεις πριν ή έξω από τον γάμο. Το τι πιστεύω εγώ ή το τι πιστεύεις εσύ δεν αλλάζει αυτό που έχει πει ο Ιησούς Χριστός+είναι γραμμένο μέσα στην Καινή Διαθήκη.Αν θέλεις να μάθεις το θέλημα του Θεού με ακρίβεια άρχισε να μελετάς σήμερα κιόλας την Καινή Διαθήκη.Ο καιρός περνάει γρήγορα+ δεν ξέρεις αν αύριο θα είσαι γερός ή εν ζωή για να διαβάσεις τον Λόγο του Θεού.Πιστεύω ότι δεν υπάρχει πιο τρομερό πράγμα να φύγει κάποιος από αυτήν την ζωή τελείως απροετοίμαστος.

 11. avatar Ετσι και αλλιώς αυτή

  η χωρα βαδίζει στα τυφλά χρονια τωρα, η ανευθυνότητα του ελληνα ειναι παροιμιώδης, απο την ψηφο του, τις κινησεις του, τον δρόμο, το σχολείο παντού.
  Η νεολαία που υποτίθεται θα παει την με την κουλτουρα της θα παει την χώρα σε αλλους δρομους , καλύτερους, απο το κακο παει και αυτη στι χειρότερο.
  ΑΡΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΈΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΎΤΩΣ

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει