Πρόθεση του ΕΟΦ είναι να παραδοθούν και να τεθούν σε εφαρμογή τον Σεπτέμβριο, Θεραπευτικά Πρωτόκολλα Συνταγογράφησης για τουλάχιστον πέντε θεραπευτικές κατηγορίες, όπως ενημερώθηκε ο υπουργός Υγείας.

Σε χθεσινή συνάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη, με την αντιπρόεδρο του ΕΟΦ, Μαρία Σκουρολιάκου, συζητήθηκαν η ανάπτυξη και εφαρμογή των Θεραπευτικών Πρωτοκόλλων Συνταγογράφησης με τη συνεργασία της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών, των Ομάδων Εργασίας του ΕΟΦ και των Επιστημονικών Ιατρικών Εταιρειών.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα Θεραπευτικά Πρωτόκολλα Συνταγογράφησης, ως οδηγίες σωστής συνταγογράφησης και βέλτιστης κλινικής πρακτικής, μπορούν κατά γενική ομολογία να αποτελέσουν χρήσιμο εργαλείο αναφοράς για τις θεραπευτικές αποφάσεις των γιατρών, καθώς επίσης και εργαλείο ελέγχου της ορθολογικής χρήσης των φαρμάκων, με αποτέλεσμα τον εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης, προς όφελος του ασθενή.

Η αντιπρόεδρος του ΕΟΦ ενημέρωσε τον υπουργό Υγείας για την πορεία του έργου, με την επισήμανση ότι ήδη έχουν παραδοθεί στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) τα πρώτα Θεραπευτικά Πρωτόκολλα Συνταγογράφησης, προκειμένου να ενσωματωθούν άμεσα στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.