Τι λένε οι ειδικοί για τη γρίπη, μέχρι πότε θα συνεχιστεί η έξαρσή της

«Εμβόλια στα φαρμακεία της χώρας αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν»


ΥΓΕΙΑ
11:40
11/02/2019
Τι λένε οι ειδικοί για τη γρίπη, μέχρι πότε θα συνεχιστεί η έξαρσή της
3
loading

«Θερίζει» η γρίπη στη χώρα μας αφήνοντας πίσω της νεκρούς, ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς μέχρι και το τέλος Μαρτίου θα συνεχιστεί η έξαρσή της.

«Τα εμβόλια που παραγγέλθηκαν βασίστηκαν στα περσινά δεδομένα ενώ πρόβλημα αποτελεί ο περιορισμένος εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων» λέει η Ματίνα Παγώνη παθολόγος και πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) μιλώντας στην ΕΡΤ σχετικά με τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης.

Την ίδια ώρα οι φαρμακοποιοί πριν από το τέλος της εβδομάδας δεν θα μπορούν να διαθέσουν αντιγριπικά εμβόλια καθώς υπάρχει σοβαρή έλλειψη.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Μ. Παγώνη ανέφερε «Ο κόσμος δεν είναι όσο προσεκτικός θα έπρεπε. Πρέπει να προσέξουμε, να μην παίρνουν από μόνοι τους φάρμακα, να μιλούν πρώτα με τον γιατρό τους. Η έξαρση θα συνεχιστεί μέχρι τον Μάρτιο. Οι υψηλού κινδύνου ομάδες έχουν χρόνο να κάνουν το εμβόλιο. Εξήντα βρίσκονται αυτοί τη στιγμή στα νοσοκομεία. Χρειάζεται ψυχραιμία και να ακολουθούμε τις οδηγίες που είναι πολύ βασικές».

«Εμβόλια στα φαρμακεία της χώρας αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν» ανέφερε ο κ. Θεοδοσιάδης, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Δείτε το βίντεο:

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Κουκου

  Προτρέπουν τον κόσμο έστω και τώρα να εμβολιαστεί. Με τι εμβόλια αφού δεν υπάρχει στην αγορά.

 2. avatar Εμβολιαστής

  Πέρυσι πέρασα τον ιό H1N1 !! Πολύ δύσκολα και με απώλεια συνολικά 12 κιλών σε περίπου 10 μέρες!! Φέτος αν και είμαι 40 ετών πολύ γυμνασμένος και υγιής δε ρίσκαρα! Εμβολιάστηκα το Νοέμβριο !! Μη ρισκάρετε ! Ειδικά όσοι ανήκετε στις ομάδες υψηλού κινδύνου!! Είναι ζόρικη κατάσταση!

 3. avatar πολίτης.

  Προχθές έφυγε απο τη ζωή 33χρονος λόγω γρίππης. Κανένας δεν απεφάνθη
  αν ανήκε σε ομάδα υψηλού κινδύνου και σε καταφατική περίπτωση αν είχε
  εμβολιασθεί. Η αναξιοπιστία δηλώσεων εκ μέρους των επισήμων φορέων
  και το τουμπέκιασμα των δημοσιογράφων έχουν δημιουργήσει οργή στον κόσμο.
  Μιλάμε για πανδημία και η κυβέρνηση ασχολείται με ψηφομαγειρέματα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει