Τα ανησυχητικά στοιχεία για τη γρίπη και η προειδοποίηση του ΚΕΕΛΠΝΟ

Έξι νεκροί και 64 άνθρωποι στην ΜΕΘ σε μία βδομάδα


ΥΓΕΙΑ
12:13
25/01/2019
Τα ανησυχητικά στοιχεία για τη γρίπη και η προειδοποίηση του ΚΕΕΛΠΝΟ
8
loading

Μεγαλώνει ο κατάλογος των θυμάτων της γρίπης την ώρα που οι επιδημιολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς αναμένουν ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων το επόμενο διάστημα.

Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ συνολικά 6 θάνατοι σε μία βδομάδα, ενώ 64 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ. Από αυτούς μόνο οι 9 είχαν κάνει το εμβόλιο κατά της γρίπης.

Κυρίαρχο στέλεχος φέτος είναι ο ιός H1N1, που είχε προκαλέσει την πανδημία του 2009 με πολλά θανατηφόρα κρούσματα.

Τα θύματα της γρίπης έως τώρα είναι 5 άντρες και 1 γυναίκα, από 49 έως 83 ετών.

Δείτε εδώ την αναλυτική ενημέρωση του Κέντρου

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

8
σχόλια
 1. avatar Monk

  Όσον αφορά στα κρούσματα με νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ.: Πρόκειται για 40 άνδρες και 24 γυναίκες, με εύρος ηλικιών από 25 έως 90 έτη, μέση ηλικία 61,3 έτη και διάμεση 62,5 έτη. Όλα τα προαναφερθέντα κρούσματα οφείλονταν στον ιό γρίπης τύπου Α. Τα 51 από τα στελέχη τύπου Α που απομονώθηκαν από τα ανωτέρω κρούσματα υποτυποποιήθηκαν, εξ ́ αυτών τα 5 (9,8%) ανήκαν στον υπότυπο Α(Η3Ν2) και τα 46 (90,2%) στον υπότυπο Α(Η1Ν1)pdm09 (Διάγραμμα 4).
  Από τα 64 κρούσματα ήταν εμβολιασμένα τα 9 (14%). Σημειώνεται ότι τα 53 (82,8%) από τα 64 προαναφερόμενα σοβαρά κρούσματα με νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ ανήκουν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη, σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας.
  Όσον αφορά στα κρούσματα χωρίς νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ.: Πρόκειται για μια γυναίκα ηλικίας 83 ετών. Το κρούσμα οφείλεται στον ιό γρίπης τύπου Α(H1N1)pdm09. Το κρούσμα ανήκε σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας.

 2. avatar ΓΕΩΡΓΙΑ 37

  Η άλλη που πέθανε ήταν 26 λέμε!!!

 3. avatar 6 οι νεκροί του τσιπροπολάκη

  κάνανε τα λεφτά μίζες και έχουν μείνει κλειστές άνω των 150 ΜΕΘ με αποτέλεσμα να πεθαίνει κόσμος.

 4. avatar Ερτυθιος 25 ετων

  Όποτε να εμβολιαστούν μαζικά οι Έλληνες Ε?Να ανανεώσουμε την δόση γιατι μάλλον εχει αρχισει να χάνει την δράση του η ουσία που μας κάνει στρατιωτάκια άβουλα και ευκολα χειραγωγισιμα.Επειδή πέθαναν 6 άτομα που ήταν γύρω στα 80 ετών... πάω να τρυπηθω οκ με πείσετε μπεεεε μπεεεε

  1. avatar lne

   Αν είσαι 25 εννοείται πως δεν χρειάζεται να το κάνεις... Οι γονείς σου όμως κ οι παππούδες σου επιβάλλεται να το κάνουν.

   1. avatar Gregory

    Αν καποιος πίνει μπάφους, παίζει pro και διαβάζει θεωρίες συνομωσίας από το διαδύκτιο πρέπει να το κάνει ας είναι και 25.
    Το ανοσοποιητικό σύστημα απεχθάνεται την ημιμάθεια.

    1. avatar lne

     Σωστό κ αυτό

  2. avatar Gregory

   Στα 25 έχεις το ακαταλόγιστο...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει