Ο ΕΟΠΥΥ στέλνει γιατρούς και στο σπίτι του ασθενούς

Τι περιλαμβάνεται στην ιατρική κλινική εξέταση


ΥΓΕΙΑ
15:00
06/11/2018
Ο ΕΟΠΥΥ στέλνει γιατρούς και στο σπίτι του ασθενούς
5
loading

Σημαντικές αλλαγές για εκατομμύρια ασφαλισμένους φέρνει ο νέος κανονισμός του ΕΟΠΥΥ που πλέον έχει δημοσιευτεί και στο ΦΕΚ.

Η ιατρική περίθαλψη περιλαμβάνει την κλινική εξέταση στο ιατρείο ή στο σπίτι του δικαιούχου, από συμβεβλημένο ιατρό με τον ΕΟΠΥΥ, εφόσον αυτό είναι απαραίτητο, χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Επίσης, περιλαμβάνει τις ιατρικές πράξεις που είναι αναγκαίες για τη διάγνωση και τη θεραπεία του ασθενούς, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ισχύουσα νομοθεσία. Στην ιατρική κλινική εξέταση που διενεργείται περιλαμβάνεται η δακτυλική εξέταση ορθού επί ενδείξεων, ο στατικοκινητικός έλεγχος επιμέρους περιοχών του μυοσκελετικού συστήματος, οι δοκιμασίες μυϊκής ισχύος, οι δοκιμασίες αισθητικότητας, η εκτίμηση τενόντιων αντανακλαστικών και ειδικοί διαγνωστικοί χειρισμοί διαφόρων αρθρώσεων (Lachman, McMurray, Apley κ.α.) κατά περίπτωση.

Οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ ιατροί, υποχρεούνται πέραν της κλινικής εξέτασης του ασθενή, να εκτελούν, εφόσον κρίνεται αναγκαίο, τις παρακάτω κατά ειδικότητα ιατρικές πράξεις, χωρίς επιβάρυνση του δικαιούχου ή του Οργανισμού:

 • Αγγειοχειρουργική εξέταση: αδρός έλεγχος αιματικής ροής σε αρτηρίες και φλέβες άνω και κάτω άκρων με απλή συσκευή Doppler.
 • Γυναικολογική εξέταση: κολποσκόπηση.
 • Δερματολογική εξέταση: επισκόπηση με δερματοσκόπιο και εξέταση με λυχνία WOOD.
 • Καρδιολογική εξέταση: ηλεκτροκαρδιογράφημα.
 • Οφθαλμολογική εξέταση: τονομέτρηση, μέτρηση οπτικού πεδίου, μέτρηση οπτικής οξύτητας, εξέταση με σχισμοειδή λυχνία και απλή βυθοσκόπηση, χωρίς τη χρήση ειδικού οργάνου.
 • Πνευμονολογική εξέταση: Οξυμετρία και Ροομέτρηση.
 • Παιδιατρική και Παθολογική εξέταση: Εμβολιασμοί πάσης φύσεως, σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών.
 • Ωτορρινολαρυγγολογική εξέταση: εξέταση στοματικής κοιλότητας και φάρυγγα, ωτοσκόπηση, αφαίρεση βυσμάτων ώτων, εκτίμηση ακοής διά τονοδοτών και ομιλίας, πρόσθια και οπίσθια ρινοσκόπηση, έμμεση λαρυγγοσκόπηση.

Δείτε τον κανονισμό του ΕΟΠΥΥ

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Χαχαχα!

  Το μόνο που έχω να πω ! Κατ’ οίκον γυναικολογική εξέταση με το γυναικολόγο να βγαίνει παγανιά με το κολποσκόπιο στο χέρι ! Και μάλιστα τζάμπα ! Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε ; Τα καλά παιδιά με τις κομματικές ταυτότητες θα λυμαίνονται τα νοσοκομεία του ΕΣΥ και θα θησαυρίζουν με τα απογευματινά ιδιωτικά ιατρείο μέσα στα νοσοκομεία (!!) και τα φακελάκια , ενώ οι κακόμοιροι συμβεβλημένοι του ΕΟΠΠΥ , θα τριγυρίζουν σε δωρεάν κατ’ οίκον επισκέψεις , επειδή δεν είχαν μέσον να τους χώσει σε κανένα νοσοκομείο ! Πολύ προοδευτικά και δημοκρατικά και δίκαια ολ’ αυτά !

 2. avatar Ασε ρε

  Αφου ξερετε οτι η κολποσκοπιση δεν γινεται στο σπιτι, πρεπει να ειστε πολυ εγκυροι επιστημονες. Μολις σχολασατε απο το μεμοριαλ;

 3. avatar Τριπλό εγκεφαλικό με έμφραγμα μυοκαρδίου και κολπιτιδα…..

  Είστε όλοι κο@#€ρνιθια, τρεφόμενοι με κουτοχορτο προπαγάνδας τελευταίας κοπής για να επιβιώσει ένα θνησιγενες σύστημα. Αν νομίζετε ότι θα έρθει χαχαχαα γυναικολόγος...χαχαχαα να σας κάνει χαχαχαα κολποσκόπηση αχαχαχαχ στο σπίτι...δεν περιγράφω άλλο,??????

 4. avatar Γι’αυτό έχουν τόσες πολλές οφσόρ

  Ευτυχώς η κυβέρνηση πρόλαβε τη διάλυση του ΕΣΥ. Την δρομολόγησαν οι μιζαδόροι πρώην υπουργοί υγείας. Μαζί με τις απάτες στο ΚΕΕΛΠΝΟ και την χαριστική εκποίηση του πρότυπου Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν στα μεγάλα συμφέροντα. Αντί πινακίου φακής.

 5. avatar Μ.

  Αμήν, λέγω υμειν!!!
  Ίσως το μονο ατού της κυβέρνησης να ειναι η πρόσβαση στους φορείς της υγείας, όλων των πολιτών.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει