Το Facebook δεν προκαλεί κατάθλιψη

Αδικαιολόγητος ο φόβος σύμφωνα με αμερικανική έρευνα


ΥΓΕΙΑ
18:45
12/07/2012
Το Facebook δεν προκαλεί κατάθλιψη
loading

Πρόωρη θεωρείται η συσχέτιση Facebook και κατάθλιψης που γίνεται από τους γιατρούς σύμφωνα με μια νέα αμερικανική έρευνα, που έρχεται να διαλύσει τις σχετικές ανησυχίες.

Οι ερευνητές της Σχολής Ιατρικής και Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν, με επικεφαλής την καθηγήτρια παιδιατρικής Μέγκαν Μορένο, έκαναν έρευνα μεταξύ 190 φοιτητών ηλικίας 18 έως 23 ετών και δεν βρήκαν στοιχεία που να δικαιολογούν τη σχέση μεταξύ χρήσης κοινωνικών δικτύων και κατάθλιψης.

Η συσχέτιση facebook - κατάθλιψης, ιδίως μεταξύ των εφήβων, έγινε πέρσι από μία μελέτη της Αμερικανικής Εταιρίας Παιδιατρικής. Σύμφωνα με τη νέα έρευνα και άλλες έρευνες στο παρελθόν, που αφορούσαν άλλες χρήσεις του ηλεκτρονικού υπολογιστή (e-mail, chat κ.α.), επίσης δεν είχαν βρει κάποια συσχέτιση με την κατάθλιψη.

Όπως είπε η Μέγκαν Μορένο, ακόμα και αν ένα παιδί αφιερώνει αρκετό χρόνο στα κοινωνικά δίκτυα όπως το facebook, οι γονείς δεν χρειάζεται να ανησυχούν, εφόσον δεν αλλάζει η διάθεση και συμπεριφορά του παιδιού, έχει πάντα φίλους (όχι ηλεκτρονικούς!) και τα πάει καλά στο σχολείο. Από την άλλη, πρόσθεσε, τόσο οι γονείς όσο και οι καθηγητές θα πρέπει να φροντίζουν να συστήνουν τη λελογισμένη χρήση των κοινωνικών δικτύων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει