Ο κίνδυνος για όσους έχουν βγάλει αμυγδαλές

Μια νέα μελέτη ρίχνει φως σε μια διαδομένη πρακτική δεκαετιών


ΥΓΕΙΑ
9:25
12/06/2018
Ο κίνδυνος για όσους έχουν βγάλει αμυγδαλές
4
loading

Εδώ και δεκαετίες, εκατομμύρια παιδιά στα μήκη και τα πλάτη του ανεπτυγμένου κόσμου αφαιρούν τις αμυγδαλές τους, καθώς υποφέρουν πολύ σε μικρές ηλικίες από φλεγμονές.

Και καθώς η ιατρική κοινότητα πιστεύει ότι η απουσία τους δεν επηρεάζει σημαντικά την υγεία του ατόμου, οι γιατροί τις αφαιρούν μαζικά για να απαλλάξουν τους νεαρούς ασθενείς τους από τον πονόλαιμο και τις λοιμώξεις που επιφέρουν οι πρησμένες αμυγδαλές.

Μόνο που μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «JAMA Otolaryngology-Head & Neck Surgery» υποδεικνύει ότι η γενικευμένη αυτή πρακτική μπορεί να αφήνει τα παιδιά πιο ευάλωτα σε ασθένειες στο μέλλον!

Η ερευνητική ομάδα του Dr Sean Byars του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης εξέτασε τα ιατρικά αρχεία 1,2 εκατ. Δανών, η υγεία των οποίων είχε καταγραφεί από νεογέννητα ως τα 10 ή ακόμα και τα 30 χρόνια της ζωής τους. Και βρήκαν ότι όσοι είχαν αφαιρέσει τις αμυγδαλές τους ως τα 9 τους χρόνια είχαν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να υποφέρουν από παθήσεις του ανώτερου αναπνευστικού, αλλεργίες, άσθμα και πνευμονία, παραμένοντας πιο ευάλωτοι και στη γρίπη και μια σειρά ακόμα από νόσους και λοιμώξεις.

567236023

Και καταλήγουν μάλιστα πως ακόμα και τα προβλήματα που υποτίθεται πως θεραπεύει η αφαίρεση των αμυγδαλών, αυτά επιστρέφουν σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την εγχείρηση, κάνοντας τα οφέλη ολότελα βραχυπρόθεσμα. Αυτή είναι μάλιστα η πρώτη λεπτομερής μελέτη που έρχεται να αξιολογήσει τα μακροχρόνια δεδομένα της αφαίρεσης των αμυγδαλών και δεν έχει να συγκριθεί με κάτι άλλο.

Η ιατρική ομάδα προτείνει, στο φως των ευρημάτων της, να αποφεύγεται η αφαίρεση των αμυγδαλών όταν υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι θεραπείας. Και όταν δεν υπάρχει άλλη αγωγή, οι γιατροί να την καθυστερούν όσο μπορούν, ώστε να αναπτυχθεί όσο περισσότερο μπορεί το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού…

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Παναγιώτης 0000

  Ο Dr Sean Byars του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης πως εξέτασε τα αρχεία 1,2 εκατομμυρίων Δανών μετακόμισε με την ομάδα του στην Δανία ; Η μήπως ο συγγραφέας πιστεύει πως η Μελβούρνη βρίσκεται στη Δανία ;

  1. avatar Ace Ventura

   xaxaxaxaxaxaxa! ma ti gkasmas! na sai kala gelasame!

  2. avatar PanagiwtiSTokos

   Τι μεγάλη παιχτουρα είσαι εσυ Παναγιώτη μου! Εχω εντυπωσιαστει με τον συνειρμό σου.. Η μετακόμιση στη Δανία πρέπει να ήταν όντως πολύ δύσκολη, σκεψου τι αποθήκες θα χρειάστηκαν για να αποθηκεύσουν τόσα πολλά αρχεια..

  3. avatar Autoapascholoumenos

   Το internet το ξέρεις;;;;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει