«Σούπερ-ασπιρίνη» μπορεί να καταπολεμήσει 11 τύπους καρκίνου

Το νέο φάρμακο φαίνεται να έχει περιορισμένες παρενέργειες


ΥΓΕΙΑ
14:51
20/03/2012
«Σούπερ-ασπιρίνη» μπορεί να καταπολεμήσει 11 τύπους καρκίνου
5
loading

Εντυπωσιακές είναι οι αντικαρκινικές ιδιότητες ενός νέου τύπου ασπιρίνης που αναπτύχθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου «City College» της Νέας Υόρκης. Οι επιστήμονες δοκίμασαν την «ασπιρίνη NOSH» σε ποντίκια και διαπίστωσαν ότι το εν λόγω φάρμακο καταπολεμά 11 τύπους καρκίνου μεταξύ των οποίων τον καρκίνο του εντέρου, των πνευμόνων, του στήθους, του προστάτη του παγκρέατος, καθώς και τη λευχαιμία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το φάρμακο ελαχιστοποίησε κατά 85% ανθρώπινους καρκινικούς όγκους του παχέος εντέρου που εμφυτεύτηκαν σε ποντίκια, χωρίς μάλιστα να προκαλέσει παρενέργειες.

Ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Khosrow Kashfi ανέφερε ότι η επιτυχία της ασπιρίνης έγκειται στο γεγονός ότι είναι εξαιρετικά δραστική με περιορισμένα σημάδια τοξικότητας και χωρίς να επηρεάζει τα υγιή κύτταρα.

Σημειώνεται ότι πολλοί είναι οι επιστήμονες που αντιμετωπίζουν με επιφύλαξη τα ευρήματα και προειδοποιούν ότι η ασπιρίνη ενδέχεται να προκαλέσει στομαχικό έλκος, ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους. Η ασπιρίνη NOSH βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο και οι κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους θα αργήσουν πολλά χρόνια.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar kiekeboe

  μακάρι βρε παιδιά να έχει βρεθεί επιτέλους μια θεραπεία για αυτον τον καρκίνο !!! και αμα παρενέργεια είναι το έλκος ε χαλάλι αυτό παλεύεται

 2. avatar Λεωνίδας

  ΟΙ αντικαρκινικές ιδιότητες ακόμα και της απλής ασπιρίνης των 81mg είναι γνωστή από χρόνια,πρέπει όμως να πέρνουμε από αυτές που λιώνουν στο έντερο και μαζί με φαγητό.

 3. avatar pp

  Ακόμη περισσότερα χρόνια θα αργήσει να τις χορηγήσει ο ΕΟΠΥ...

 4. avatar sailor

  αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό γιατι προκαλεί έλκος...μμμ....νομίζω οτι οι καρκινοπαθείς θα προτιμήσουν 10 έλκη απο τον καρκίνο...ε??

 5. avatar ev

  τι εγινε ρε παιδια τι εχασα; εκει που θέριζε ο καρκινος θεραπευεται με ασπιρινι;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει