Γιατί πρέπει να γυμναζόμαστε μόνο τα σαββατοκύριακα

Νέα μελέτη υποστηρίζει ότι από Δευτέρα έως Παρασκευή η γυμναστική είναι περιττή


ΥΓΕΙΑ
14:59
11/01/2018
Γιατί πρέπει να γυμναζόμαστε μόνο τα σαββατοκύριακα
1
loading

Αρκεί να ασκούμαστε μια μέρα μόνο, την Κυριακή ιδανικά, για να ενεργοποιήσουμε τον μεταβολισμό και να σμιλεύσουμε το σώμα μας.

Αυτό υποστηρίζει νέα μελέτη σημειώνοντας ότι από Δευτέρα έως Παρασκευή η γυμναστική είναι περιττή.

Η βρετανική εφημερίδα The Guardian δημοσίευσε πρόσφατα το αποτέλεσμα πολλαπλών ερευνών που μελέτησαν την σύνδεση μεταξύ άσκησης και υγείας και αυτό ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον: μια και μόνο ημέρα άσκησης το Σαββατοκύριακο είναι εξίσου καλή για την υγεία μας και αποτελεσματική όσο και περισσότερες ημέρες γυμναστικής που στριμώχνουμε στο καθημερινό μας πρόγραμμα.

Για τους σκοπούς της έρευνας εξετάστηκαν οι συνήθειες άσκησης και τα ποσοστά εμφάνισης ασθενειών 60.000 ατόμων στην Αγγλία και τη Σκοτία.

Ποια είναι όμως η εξήγηση; Οι μελετητές υποστηρίζουν ότι οι αθλητές του Σαββατοκύριακου αφιερώνουν συνειδητά χρόνο στην άθληση, η οποία για αυτό το λόγο γίνεται εξαιρετικά εντατική και διαρκεί περισσότερο. Αντίθετα, η άθληση κατά τη διάρκεια των ημερών εργασίας μεταξύ γραφείου και οικογένειας δημιουργεί στρες και είναι λιγότερο αποτελεσματική, υποθέτει ο Gary O’Donovan, επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου του Loughborough.

Προκειμένου να ενισχυθεί η υγεία και η μυϊκή μάζα μας η Εθνική Υπηρεσία Υγείας της Βρετανίας προτείνει, λοιπόν, 150 λεπτά άσκησης την εβδομάδα, ενώ ο πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι 75 λεπτά το Σάββατο και άλλα 75 την Κυριακή, αλλά… χωρίς δικαιολογίες!

Πηγή: omorfamystika.gr

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Οκ

    Να βλέπαμε και το κορμί αυτών που έκαναν την έρευνα.
    2 μέρες σίγουρα δεν αρκούν για να έχεις γυμνασμένο σώμα.
    Αλλιώς όλοι θα ήταν φέτες.
    Τα αγαθά κόποις κτώνται και οι 2 μέρες δεν φτάνουν ουτε για ζεσταμα

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει