Αίτηση με 7.000 υπογραφές παρέδωσε οργάνωση προστασίας των ζώων στην οικία του βρετανού πρωθυπουργού, Ντέιβιντ Κάμερον, στη Ντάουνινγκ Στριτ, ζητώντας του να δραστηριοποιηθεί ώστε να μην μπουν στη διατροφική αλυσίδα προϊόντα από κλωνοποιημένα ζώα.
Η αίτηση, που παραδόθηκε από περίπου 40 ακτιβιστές που φορούσαν μάσκες-κλώνους του Κάμερον, δημιουργήθηκε από την οργάνωση «Συμπόνια για την Παγκόσμια Κτηνοτροφία» μετά την αποκάλυψη την προηγούμενη εβδομάδα ότι πωλήθηκε στη Βρετανία κρέας από πολλά ζώα γόνους κλωνοποιημένων αγελάδων.

Η Υπηρεσία Ασφάλειας Τροφίμων της Βρετανίας (FSA) ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ερευνά 97 βοοειδή «κλώνους τρίτης γενιάς», αφού επιβεβαίωσε αυτήν την εβδομάδα ότι το κρέας δύο ζώων, γόνων κλωνοποιημένης αγελάδας, πουλήθηκε κανονικά στη χώρα.

Σημειώνεται ότι η έρευνα ξεκίνησε μετά από δημοσίευση άρθρου στο τέλος Ιουλίου στην εφημερίδα International Herald Tribune, στο οποίο αναφερόταν ότι ευρωπαίοι εκτροφείς έχουν ξεκινήσει να εκμεταλλεύονται προϊόντα από κλωνοποιημένα ζώα.