Σοκάρουν τα κρούσματα αυτοκτονίας στην Αυστραλία

Ένας στους πέντε θανάτους αφορά άτομα ηλικίας 15-35 ετών


ΥΓΕΙΑ
11:10
17/11/2011
Σοκάρουν τα κρούσματα αυτοκτονίας στην Αυστραλία
3
loading

Περισσότερες από μία κλήσεις ανά ώρα για αυτοκτονία ή απόπειρα αυτοκτονίας, δέχεται η αυστραλιανή αστυνομία όπως αποκαλύπτουν τα νέα στοιχεία-σοκ που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Η αστυνομία δέχτηκε περισσότερες κλήσεις για αυτοκτονίες παρά για μεθυσμένους πέρυσι ενώ χρειάστηκε να παρουσιαστούν αστυνομικοί σε 11.873 περιπτώσεις απόπειρας αυτοκτονίας ή απειλές για αυτοκτονία, μόνο στη Μελβούρνη. Ο αριθμός των κλήσεων στην επικράτεια είναι πολλαπλάσιος.

Τα στοιχεία έχουν προκαλέσει συζητήσεις για αλλαγή του τρόπου χειρισμού των απειλών αυτοκτονίας και την παύση της αυτοεπιβαλλόμενης φίμωσης των ΜΜΕ, σχετικά με την αναφορά αυτοκτονιών λόγω του φόβου «μίμησης» της πράξης αυτής, από άλλους ανθρώπους που βρίσκονται σε παρόμοια ψυχολογική κατάσταση.

«Οι αυτοκτονίες αποτελούν αφάνταστο βάρος για τις οικογένειες, τους φίλους και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης που καλούνται να ασχοληθούν με τους ανθρώπους αυτούς που έχουν φθάσει σε ένα σημείο όπου αισθάνονται ότι δεν υπάρχει πλέον καμία ελπίδα», δήλωσε ο εμπειρογνώμονας σε θέματα πρόληψης αυτοκτονιών, Τζο Ρόμπινσον.

Τα ασθενοφόρα της Βικτόριας κλήθηκαν σε 7.941 απόπειρες αυτοκτονίας ή απειλές αυτοκτονίας στη Μελβούρνη πέρυσι, ενώ λιγότερες από μια στις πέντε κλήσεις αφορούσε άτομα με ψυχιατρικές παθήσεις.

Η Αυστραλιανή Στατιστική Υπηρεσία, με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν το τρέχον έτος, αποκάλυψε ότι 2.132 άνθρωποι αυτοκτόνησαν το 2009, με 512 στη Βικτόρια. Περίπου το 10% αυτών ήταν έφηβοι, με έναν στους πέντε θανάτους να αφορά άτομα ηλικίας 15-35.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar Panos Arifakos

    Θα τρομάξουμε αν μάθουμε τα πραγματικά στοιχεία όσον αφορά την αύξηση των αυτοκτονιών εδώ στην Ελλάδα τα τελευταία δυόμιση χρόνια, αλλά τα κρύβουνε όσο πιο καλά μπορούνε.Εσύ που λες για Δανία & Σουηδία, Νορβηγία ισχύει.Αυτοί ανέκαθεν είχαν λίγο υψηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών και αλκοολισμού εξαιτίας του κλίματος τους.

  2. avatar dionisakis

    Αυστραλία;;; μα εκεί δεν είναι που έχουν υψηλότατο βιοτικό επίπεδο; που το χρήμα τρέχει στο δρόμο; ... α, ρε... που να δούμε δηλαδή τι γίνεται και στις Δανίες και στις Σουηδίες.. εκεί να δείτε ποσοστά αυτοκτονίας και αλκοολισμού.... Μιά χαρά είμαστε Έλληνες, τουλάχιστο έχουμε κάτι και ξεδίνουμε, και δεν κάνουμε τέτοιες μ.....ς.

  3. avatar Aντα

    Αν ισχύουν όλα τα παραπάνω τότε γιατί παρουσιάζουν την Αυστραλία σαν ιδανικό προορισμό να ζει και να εργάζεται κάποιος και τόσοι Έλληνες οραματίζονται να μεταναστεύσουν εκεί?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει